高CP值 日牌衣著討論區 (16) 日潮小小小圈子夏天圍爐準備開始

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
請問Kapital網店上架一般會遲過舖頭幾耐?
我見刺繡系列嘅裇衫、衛衣、cardigan同短牛仔褸喺舖都上哂,甚至賣清,但online shop仍未上。
想問下你地beams japan官網用咩比錢?
用信用卡比唔到錢
開胸冷衫嗰件要61000yen
MIC 掙扎左一陣就放棄左
刺繡系列我就買哂兩款裇衫同其中一款cardigan,當時都無刻意留意origin,似係因為啲embroidery要喺大陸加工。反而係女朋友留意到件短身牛仔褸係MIC。不過我哋無特別介懷,一來係鍾意個brand同啲cutie車花,二來係呢個元素喺其他日系牌子少見。比較接近係Bode或者Harago。不過Bode起碼再貴一倍,而Harago就價錢相若,不過都係Made in India,而家好多時啲graphic都印度味偏濃。

講返件cardigan,oversize得幾勁,瘦男買size 3都會好大件,不過質料唔差同厚薄幾啱香港涼涼哋或者喺重冷氣嘅室內著。
刺繡裇衫喺多幾間東京分店都仲有貨,唔知係貨多定係啲客覺得裇衫加cutie繡花太fancy。反而cardigan、衛衣同短牛仔褸都係分別得一間分店有貨。
俾你講一講又心思思件小鳥開胸
件野仲可以hold多一日
建議巴打留埋件貓繡花試上身,因為就咁睇貓嗰件顏色同圖案比較單調,但試上身,又竟然係貓貓好睇啲,我同女朋友都覺得好奇怪
可能因為門襟兩邊條刺繡顏色唔同
不過我買開嗰間好似冇小黑貓嗰件
依件產量係少
可能都擔心mic冇人買
開季前睇catalogue最想買都係刺繡系列,而家總算得償所願。
btw,monster巴會唔會入手件聖母短袖裇衫?
我冇買
女友有買女裝短身款啡底藍花
師兄個sale已經開咗,係28號完記得俾錢
女裝短身聖母係咪即係有拉鍊嗰件jacket?
係wo不過想買既野無折
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞