比爾蓋茨前妻 慈善家梅琳達蓋茨:每當男性為女性作決定 即代表社會正在倒退

137 回覆
16 Like 303 Dislike
聽一個代表作係結婚同離婚分身家嘅女人講平權同大道理係jm9
佢真係有實力既 而家報道就唔會係比爾蓋茨前妻啦
張繼聰一樣以前俾人叫謝生啦 而家都叫返佢全名啦
做公益同享樂唔係對立
港女女權禍害
係囉 離婚仲冤前夫姓 哇咁夫權 支持女權用返本姓French嘛
咪住先 French係父姓 父權喎哎呀點算好 唯有跟婆婆姓
咦婆婆個姓又係父姓黎喎 慘啦要點改 不如你又幫手諗諗點解決呢個實際問題啦

支持女權冇問題呀,但如果又係果啲咩男性幫女性做決定呢類激化男女矛盾既言論咁冇意思。又唔見講埋係背後咪又代表緊女性幫男性揸主意又係好?
講乜乜兩性共同決定呢句廢話根本係同兩性毫無關係,所有人都應該有自主權架啦。
睇完只會覺得佢係冇獨到見解,內容空泛不著邊際
法律上唔容許前妻唔要啲錢咁有趣
2024頭十名女富豪全部都係靠家族生意,死老豆做繼承者同死老公/離婚分身家
還感動「股神」巴菲特為基金會慷慨捐出300億美元支持兩性平

咪又係要男人俾錢
口講平等
實際上係機會主義者
通常d富孃除左叫「慈善家」無其他稱號就知咩野事啦
如果佢冇講呢句「每當男性為女性作決定,即代表社會正在倒退」都仲可以呃吓人,呢啲人到佢作決定果陣仲鬼會同你並肩..
你唔係呀邊個個前妻有資格出黎講野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞