比爾蓋茨前妻 慈善家梅琳達蓋茨:每當男性為女性作決定 即代表社會正在倒退

137 回覆
16 Like 303 Dislike
之前睇福布斯女富豪榜好似唔知8-9成財富來源

一係老豆淨落/ 分老公身家

真係靠自己得jk 羅琳 之類
老婆:我決定要離婚分你身家
女拳:女性獨立自主嘅表現
咁如果兩邊意見唔同?係唔係揀左男方就係倒退
佢果句野唔imply你果個statement喎
咁佢又冇咁講
我條女次次都要我諗食咩 🥹
不進則退
對比嘅話
連登仔咪又係nothing
臭雞
咁起碼唔係nothing 先
同人哋踏入咗上流社會係做慈善公益貢獻社會
呢樣已經唔係人人做到
唔知有乜好屌
俾連登仔嫁咗入豪門
佢哋一定只會諗點樣享樂
好意思鬧人乜乜物物
一啲主見都冇
唔係佢前夫佢係乜水,一件靠男人嘅object
2SLGBTQIA+

最後講啲冠冕堂皇嘅話有邊個唔識,香港政府夠話國安法其實唔係拉異見人士啦。你要睇佢做啲嘢出嚟㗎嘛,如果佢真係咁諗,點解會做嘅行為永遠都係幫女人爭取權益,冇幫到男人講嘢先?(如果其實係佢有嘅,咁我認錯)定而家美國真係仲係好多男人攞到特別利益而女人冇?咁調返轉,有冇一啲女人有嘅而男人冇嘅權益?如果有嘅咁佢又有冇出嚟為男人講嘢?

就好似儒家咁(我講緊係孔子孟子個年代,唔係啲儒撚話後世曲解嗰時代),口口聲聲話儒家唔係淨係提出孝敬,仲有長者對後輩嘅慈愛。但如果你睇多幾本儒家書,你就會發覺入面有好多例子係啲父母做啲仆街嘢,而勸啲仔女要懂事要唔好怪佢哋,但係搵唔到例子係仔女做錯事,但勸啲父母要原諒嘅。
真,J K Rowling女權分子,得罪LGBTQ都係要被cancel
點解唔係女性幫男人決定係退步
分人身家仲咁撚多嗲
你都on9
女人問去邊度食係要你比意見
決定權喺女仔度
比爾蓋茨前妻 慈善家梅琳達蓋茨:..........

沒有蓋茨甚麼都不是
佢都算係全世界最無資格講呢句嘅幾個女人之一
殘酷嘅事實係佢無咗佢前夫乜鳩都唔係
佢同bill gates嘅關係亦無可能對等
分咗咁多億就收嗲自己摺埋講少啲濕鳩女權言論
bill gate前妻
分身家果時唔見佢咁講
老公出軌
含啦八婆,問問問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞