脂肪肝(2)

114 回覆
6 Like 4 Dislike
飯都唔食得嗎?
飯將你啲血糖扯得太高,再跟手扯高你啲胰島素,令到你好難消脂
呢度你直接食兩塊雞扒好過你去食飯
只食肉得唔得架
得,再理想係有埋魚/菜
食多啲肉冇問題,最好係你食肉嗰陣連埋側邊嗰啲脂肪一齊食埋,咁樣會令你飽足感強啲,冇咁容易肚餓,但前提係你唔好食飯食麵同埋其他碳水化合物個類嘢,嗰啲會減低你嘅飽足感,變咗會食咗更多嘢
第一步:燒味飯去皮,飯量減三分一,走色走薑蓉蔥油(忍唔住就另上,自己落少少)
盡量加菜或生果

準備烚蛋,肚餓或牙痕食,懶嘅去快餐店買早餐加配

十日或半個月之後,再根據其他巴絲建議調整三餐飲食,同時增加運動量

你突然迫自己改變哂飲食、生活習慣好易失敗,所以比少少時間身心適應
應該因應lunch唔包野飲?夜晚包埋野飲我見附近果間49
佢有幾款架麻,你可以日日換下,單雞胸配飯,單雞胸配椰菜花飯,雙雞胸冇飯,但邊款都好,個粟米汁你最好有咁少食咁少。
另外食悶左雞胸可以依佢個三文魚餐都係多蛋白質
我媽都係煮呢d俾我
咁你咪叫佢煮其他,急凍蝦,帶子都唔係貴,或者你自己lunch食其他,要注意埋自己飲水量係咪夠,菜同水果食得夠唔夠,早餐除左烚蛋都可以食下無糖yogurt,盡量係吸收到足夠營養,避免吸引過多油,鈉,糖既前提下多d花款….愈多選擇你愈易堅持得耐

今日食呢d
唔好食哂d汁
佢係南瓜汁已經叫左多菜少飯
成$70
呢類汁你都唔知佢係煮果陣有冇落d cream, 全脂奶,牛油之類落去煮所以你見人講減重食飯多數都提走汁,除非個汁係自制,用檸檬之類,或者真係d菜/瓜打溶…
我已經去間食健康餐的餐廳
你每日行唔行到10000步?
有join gym 嘅話就跑步機 incline 10 3速

唔洗跑

無join gym 就每晚散步30分鐘起

慢慢郁多啲先
係咪成日飲汽水?

我今日未返到屋企都已經咁多
點解你得咁少
就係健康餐,所以係南瓜汁,但你唔似人地食健康餐為左避免肥胖呀…..你係直頭想減重呀,當然要gram gram計較,可以既話就盡量清d…
咖啡飲得多
明白,夜晚食左孖芝 粟米餐
打比賽咩屌,是但啦
你正正常常走甜走零食一日三餐外唔食其他嘢,三餐放縱少少有咩所謂
我都有脂肪肝,原來都幾common
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞