脂肪肝(2)

114 回覆
6 Like 4 Dislike
岩岩琴日做超聲波檢查 fibro scan
脂肪肝個分去到291, 最嚴重果格
個姑娘話再唔減肥做運動會好快食藥

宜家驚到脾,請問我餐單要點安排?
平時返工d午餐要點搞好
平時食開飯盒 燒味飯 譚仔

大家樂 大快活果d 雞胸餐係味食得過?
定要轉食沙律,男人老狗好驚

繼續監察我減肥進度
樓主肥係邊多?
仆街我都破哂戒
LM
食開既照食
但淨係食半盒
我現在減左好多飯量
肚腩
幾多寸腰圍? 我30寸已經唔掂☹️。
34其實我直接d,我全身肥哂係個肝,我覺得就黎死
我連肝功能,膽固醇,三酸甘油脂都超標,都唔知點算好,宜家進食都開始有問題。
一齊做運動啦,我講左好多日都無做
睇完私家肝臟腸胃科話研究左食藥問題,醫生話個肝酵素咁差,叫我唔好食藥,止痛藥都要停。
完全唔明,20歲前,一d 問題都無,中學個陣,我一日食足3餐重要過輕,仲要飲汽水。

中學個陣好多女仔咪著冷衫遮住自己個胸,得我真係凍要著衫,次次老師過來都摸我隻手睇下有咩事,老師以為我屋企係無飯食添,因為夏天一開冷氣我全身就凍,見過醫生,一開始仲以為我有厭食症。
我想問夜晚係咁打鼓肚餓,係咪ok
我好少有呢種肚子空空感覺
LM
飲水,咁夜唔建議你仲食任何野,除非你全日只係食左早餐一餐
對於冇做開運動既人,開始定期運動既難度仲高過食野戒口。除非你課左金有PT督住你做,或者有fd有另一伴督住你做/一齊做,唔係既話寧願你食野習慣改善一排,減重開始有效果先開始運動…到時候你見有效果,想加埋運動再有效率d先開始做,動力大好多,而且個人輕返dd運動起黎都冇咁辛苦。
我無食野,但我明顯係唔飽
夜晚果餐太早食?唔飽係岩既,只求食完冇左餓既感覺,3,4個鐘後餓都正常,但如果食完晚餐好快就餓返就有問題,要睇睇晚餐食既野有咩問題
唔係淨係講飯
全部野都係
忍下
未習慣姐
你係其他手腳都幼果種身型?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞