消息:的士業界針對Uber 自發展開「放蛇」行動

172 回覆
12 Like 150 Dislike
市民選擇佢地有原因,希望加快合法化
肉酸到呢….唔比有競爭.
你隻dc9唔比人走,你禁錮人呀dllm
即係犯咩法
唔知又叫警察
反捉蛇
寫埋張欠單當找數
報差館啲差化只會叫dc9民事追討
放蛇行動負責人係創紀車行 Patrick 啲的士通常泊
毓華里近燈柱E1143
蒲崗村道近燈柱AA7566
鳳禮道近燈柱AA7462
見到可以打999或附近警署投訴
電子報案中心都得 記得唔好虛報 見到先好報
https://www1.erc.police.gov.hk/cmiserc/EGIS-HK-Web_NEW_UI/ereport_details;jsessionid=7KAC5qzVGi44FobZZeLx-Ve5m27oR4KXv8tM5veG.node2?report=ILGL_PARK&fontSize=100&vTimeoutReminder=3300000&vTimeoutVal=3600000&vTimeoutReminderVal=300000
放蛇到最後都係警方執法,無抵觸喎
要喺小红書教人
嚟到香港冇現金唔緊要
寫張欠單之後俾返佢
Post喺度實有人翻譯做國語post上小紅書

方便小紅書讀者:
(她(阿婆)用了這招數年,提供地址及身份證予司機寫欠據,警察到場指有欠據,司機應持欠據以民事入稟追討車資。)
(有欠據,不是盜竊之類的刑事罪行。)
邊度可以舉報逃稅
其實幾好 黑魔法防禦術
如果比人劏既話
Pin啦
又嚟一單 你老味的士咁嘅駕駛態度
學人申請加價 放蛇捉Uber?
做好自己先啦 阻住香港發展
你估下
高德落得嚟應該好快會做
班牌主準備感受下XG既超派鐵拳啦
uber界會唔會去機場放蛇,或者打風日子
打風嗰陣放 肯定激到班dc9彈起
全民追擊DC9 行動 正式啟動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞