消息:的士業界針對Uber 自發展開「放蛇」行動

172 回覆
12 Like 150 Dislike
賊喊捉賊
放蛇咪又係你啲人
唔通個的士佬自己嘔100蚊出黎坐uber
係你D車主先咁撚得閒玩呢啲鳩屎野
依家有哂uber taxi hk taxi都唔知足
班DC9就係唔想做依D
因為經平台收錢又比個平台食左水,又比人知道個收入
直接街客全現金,佢話無收入又得 做黑的收9人貴D又得,兜錯路又得
班dc9老馮唔過海,其實可以做九佢
乜能做唔到嘢
市民都唔可以自行放蛇
有,蔡蛇,只不過行動中,撞啱自己友又行動
大家記得邊間dc9車行泊架車係馬路阻住條慢線就舉報佢違泊啦,一個星期抄番5張,每張320,一星期1600,一個月就6400,啲dc9車租即時冇左半
要攬炒
支持Uber 司機針對的士違泊 展開1823行動
咪講咁白
告乜嘢啫?
開放call車平台然後香港政府發牌規管咪得
到時候班的士佬對住滴滴、曹操出行同UBER啲司機睇怕佢地連屎都無得食添啊

既然遲早都要合法,咁俾中國call車平台落嚟打殘班的士佬咪仲好

反正無邊個係無法取替,你要玩融入大灣區我舉雙手支持添啊
到時報警告佢非法禁錮我呀
係,今時今日竟然會話唔識路。
https://youtu.be/seorCveQ2SI?si=i-_wrUbe6Tf_ZBAD
幫佢report下個channel等佢收皮.
乘客都犯法啦,佢班傻仔dc9 識唔識字ga
係,間恩盛車行日撚日泊幾架dc係門口,阻撚住成條慢線同巴士埋站,以前都諗住算,而家dc9咁攪人,一於報警話佢違泊阻礙行車
啲dc9車行門口一定有幾架阻住條慢線
見到dc9雙黃線接客即刻影低佢先,大家一齊做良好市民
1823講到明唔做違泊
民鬥民
文革
更何況今次搞事係的士牌班人
大家見到的士就投訴違例泊車得㗎啦
唔使講咁多廢話 佢哋支持嚴正執法嘅
可致電999或各區警署
網上電子報案都得 唔使留電話號碼
https://www1.erc.police.gov.hk/cmiserc/EGIS-HK-Web_NEW_UI/ereport_details;jsessionid=8qnF5vUXSrc8CTNgp0in3-IXrsrTuoDDdwQD5qRc.node1?report=ILGL_PARK&fontSize=100&vTimeoutReminder=3300000&vTimeoutVal=3600000&vTimeoutReminderVal=300000
其實網上嬲有撚用
係就全面同dc9開波囉

全港罷搭的士肯定做唔到
香港人咁撚鳩屎

做到嘅就係學機場條片
由頭錄到尾
搞鳩dc9

影住駕
全部針對dc9

違泊就報警抄牌

片最後一定要講
叫你個商會主席收嗲
咁樣仲學咩人加價

講真
香港人咁撚冇骨氣
以上行為一定做唔到
違泊打999話阻街
差佬十分鐘即到
咪有片睇囉
同捉人做g 一樣

佢想坐霸王車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞