被盧覓雪開名笑濃妝 Anson Lo疑連環出限動反擊

428 回覆
57 Like 238 Dislike
啲文字顯到佢成隻女人咁,好撚bitchy
支持恐同了
AL又唔係只得濃妝 佢都po好多淡妝甚至素顏嘅相

再者要睇你點定義濃妝 如果係指佢睇起嚟好白嘅話 其實係佢本身就白但佢最近就成日化黑自己

其他人係塊面白過身 佢就個身白過塊面
如果純粹指化得多 其實都算係做幕前嘅要求
都冇乜邊個artist唔會化全妝先出鏡 更何況佢要上台表演就更加要化得濃
但如果係指化妝=唔man 覺得男性本身就唔應該「搞咁多嘢」
咁唔通不修邊幅 凸幾條鼻毛出嚟就係好man?點解男性令自己更presentable 追求好睇 會變成一種錯?點解男性就需要陽剛?
人地化妝化成點係咪咁值得去批評?
最後其實AL日日面對咁撚多由內到外嘅批評 都只係反擊呢一千零一次 夠厚道啦
佢係咁出post發動自己啲fans出征
好做作
佢有情緒病
關恐同撚事 同性戀唔代表要做呢啲八婆嘢
一個人柔唔柔弱、剛唔剛強、化唔化妝、化幾厚妝、用嘅袋男性化定女性化、著裙著褲都冇問題,同性別無關

係佢心態同佢講嘅嘢相反,口講自己好唔在乎,但連出N咁多個story話自己唔care咪弄巧反拙,所以我先會話佢如果真係don’t give a damn嘅,繼續做自己咪得囉,簡單嚟講就係自卑
講得有錯咩? 佢係濃妝喎, 但係讚係彈都係D人對號入座者
點解要接受
跌mon 件事就知佢係自我中心到痴左線
有人受傷仲繼續唱歌表演慾強到
雪雪根本唔會驚你班毒徒
後台工作者+表演者用佢既經驗解釋當時情況
唔好再屈AL啦

佢啲限動寫俾佢啲粉絲睇, 叫啲粉絲唔駛理人,繼續做自己,一直都有出呢啲限動啦,係啲傳媒同啲人講到咁大件事話反擊。
咁佢有無成日化濃妝/落爆filter
一句係/唔係 唔好同我講經
人地講佢一句濃妝自己上綱上線到批評 唔man
咁係你地玻璃心無限解讀
真係當左自己好撚紅咁。 cls
死基佬仲玻璃心過女人
人地姜b比人笑肥都未出聲
好撚小氣
但事實2,3,4 都冇講錯

其實濃妝依個terms真係咁負面咩
anal d 粉接受唔到現實
事實上好多都係
男扮女 女扮男
道歉未呀盧覓雪
就算care又點
藝人可以為自己反擊

佢重點係話佢not ashamed of化妝
唔明點解你地點解要批評人化妝
佢佢段文都冇有講佢唔care
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞