多唔多師兄喺屋企健身?

71 回覆
12 Like 9 Dislike
白痴
引體用咩肌肉群都未知
自己亂操浪費時間之餘仲好易操到周身傷
唉。。。已經買咗引體上升帶好好感受一下先,其他地方就應該冇練錯,喺屋企健身依大半年叫做有啲進步
巴打我搵返我大約一年前開嘅post就係關於減肥,之後我大約七月開始正式買咗可以調到五十幾公斤嘅啞鈴去做負重,我當一年時間,其實好多位我都係睇YouTube,俾你睇吓個對比圖,我覺得一年巴打一定係減得晒

呢張相係一年前,其實冇乜肌肉,同埋肚腩有啲肉

呢張係五月影的,10個月後嘅成果,我當然知道其實就咁睇落去仲係好新手,但係叫做個人冇咁肥仔,其實返少少,好過一年前嘅自己

我依家會唔會太肥
巴打我搵返我大約一年前開嘅post就係關於減肥,之後我大約七月開始正式買咗可以調到五十幾公斤嘅啞鈴去做負重,我當一年時間,其實好多位我都係睇YouTube,俾你睇吓個對比圖,我覺得一年巴打一定係減得晒

呢張相係一年前,其實冇乜肌肉,同埋肚腩有啲肉

呢張係五月影的,10個月後嘅成果,我當然知道其實就咁睇落去仲係好新手,但係叫做個人冇咁肥仔,結實返少少,好過一年前嘅自己
屋企練器材盡量少就得,
我以前買好多最後都懶得用,因為環境條件關係好多野用起黎會好煩,
所以期間玩得最多反而係體重練習,後尾去gym先練番複雜d。
明嘅,要左執右執
超級大傻仔
我依家知啦等嗰個拉力帶到咗,我就會慢慢感受一下
笑死
人哋問你請教你啫
邊有串你

答人啦
引體練腹肌唔錯的
拉嘅動作多數練背,二頭

推嘅動作多數練胸,三頭,膊頭

腳拎啞鈴負重做squat, lunge

每日都可以做sit up, push up
基本上都好夠

上youtube search 下home workout
push/pull/leg exercise
真係想大隻都係要去gymroom ,係屋企啞鈴維持下肌肉都得嘅
多謝師兄!!
其實係有啲心思思,但係如果上一手做完留咗好多汗喺部機度,咁師兄會點解決?
😂 我就冇乜所謂嘅 用紙抹下囉
但我依家唔夠肌肉減嚟都冇用
肥就唔係太肥但好撚柒囉
我都知
巴打走數
土569廿8崴7

爭09廿0

[member][[/membcenter][/center]
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞