[Welocme JJ] LA Lakers | Mamba Forever 討論區(556)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
Magic有salary cap
佢真係睇中dlo可以免費簽佢走
乜叉都唔留俾湖

而湖就算無dlo份糧都係爆cap
唔會甲此多左18M簽人
最多都係因此可以開到成份mle約12.9M去簽人
黑氣石
接收snt果隊會有hard cap出現

Hard cap又唔同爆salary cap
所以對湖最有利既就係opt in再trade
或者opt out 再簽平d resign

現實係兩樣都唔會發生
換左教練可能佢會留呢
如果dlo知你諗住trade佢
佢opt in來俾你玩呀
我估
一係opt out再簽例如2200-2500萬簽湖
一係直接opt out free go 走人
一定唔可以俾佢free走啦蝕到仆街
已經唔到湖人話事

Magic大把salary cap,痴起上來開高薪,你跟唔跟好
不過就算你跟,簽邊隊都係dlo自己決定
認真開到2000萬都一定要跟但再多就睇老太婆了
2500樓下都唔使諗其實
不過呢度大把人覺得羅要走
75大
dlo 走 勇有冠
dlo走 狼起飛
呢粒都係黑氣石
冇辦法 上年1+1嗰陣
預佢今年會走

而且第二年又係咁嘅表現 佢想換個環境都唔出奇
佢 free walk, 湖就totally loss
公道講句 佢今年po好過上年啦murray mpj咪又係7
唔到湖人話事
而且今年咁多球隊都有位簽人
真係冇必要做人情俾你

留到就留 留唔到都吹佢唔脹
murray mpj有冠軍你拎嚟比
羅真係爭個好教練
上年幫湖玩到去西決 黑氣到
Nash Leung 近況幸福嗎 每日忙碌嗎?
情況有d似早幾年德國mk
你一係被佢威脅下簽大約
一係totally loss由佢free walk

結果湖簡第3條路:用幾個主力role player + pick換MVP westbrook返來,由mk自己走
結果係…..一拍兩散,雙輸
情況唔同
MK自己戇鳩叫價太高 自己又打散自己身價
羅佢去出邊都可以搵到唔錯嘅合約
相似情況是會否高價續完約pg….或者是佢free walk而湖不會因此而大有額外薪金空間簽人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞