何伯仔女被何太批謀住家產:我可以返大陸擺地攤煎牛扒!

118 回覆
63 Like 11 Dislike
應該咁講,人係要為自己退休打算。

你駛曬d錢,去到冇曬錢的時候。d仔女正常都唔會睇住你死,其實都係麻煩到人。

咁一次過拎曬係幾狼死。
查實按比例分配,佢自己奶野就五個仔女都唔會再理就最好
(然後可能幾年後又東張西望,何伯瞓街,子女涼薄唔理佢).
煎煎下牛扒遇上真愛
爭咩鴉,撈埋一齊做牛扒湯飯鴉笨
咁每個人諗法都唔同既,對李嘉誠嚟講可能食幾次飯都無添,但係佢d仔女覺得夠佢哋wea爛塊面咪得
比大陸婆呃哂啲錢轉頭咪又道德綁架啲仔女供養佢
本身啲錢做定期 利息就係何伯啲生活費黎
個大陸婆同何伯結婚2個月已經要攞100萬
半年就攞哂450萬一腳伸開個呀伯啦
人地強國人夠返強國買幾層退休啦
咁通透 一係告細女 上電視話比人知自己幾on9?
講到咁大件事銀行呃你仲唔報警
銀行果位職員就真係無辜啦
分分鐘仲內部查緊
冇立遺囑配偶攞一半,其如平分
真係打官司老野贏咗最小都要嘔四成出嚟
又唔係咁講,外國畫mcu個老野,人老入花叢,佢個女都出手啦。你點知佢班仔女有冇附出過,個老野點搵到450萬
負皮做乜鳩?講錯?駁唔到就收皮啦
負皮我班人係咪自己猴住屋企人身家?
咁依家老嘢一蚊都冇,攞得返6成開心都嚟唔切啦
你咁愛阿伯,而家去煎牛扒養佢都得啦
其實點解一開始d錢喺聯名戶口
根本佢原配/仔女就知佢係咩人
一齊𥄫住佢d錢唔好比人呃
得嗰450萬話拎100萬做試金石
有一千萬拎一百萬出嚟都要諗過度過啦 個女人話做飲食就拎俾人
問題就係呢樣喇 個個人都係自私嘅
何伯都就死 擺明想洗盡佢玩下女起碼賓周舒服
人都死咗洗撚理仔女之後點咩
另一邊你做外人緊係講得口響 何伯點洗 洗晒係佢嘅事
你做仔女嘅佢洗晒啲錢唔通你唔洗夾份養佢咩
佢就算住老人院都要錢啦 佢發脾氣唔住係你屋企門口瀨死唔走
唔通你又由得佢?
你話係咪好想夾錢養老豆 我覺得大部分人都唔想加重自己負擔囉
雖然粒聲唔出就拎走晒啲錢係唔啱
但係的而且確係為其他兄弟姊妹同佢老豆著想
唔係想猴住何伯筆錢而拎
何伯為咗個識一個月大陸婆發大黎搞
同仔女反晒臉就真係臨老唔過得世喇
明你想講咩

但係仔女都有責任睇住同阻止老豆唔好俾啲咁明顯既騙局呃

而且果個係聯名戶口,啲錢唔係只屬於老豆
老豆亦都爆響口啲錢係個女繼承

而且個老豆剩係俾啲粗言俾主持睇
我又唔信之前冇好言相勸過老豆
要睇wtsapp記錄應該由頭到尾post哂出嚟
有時話唔定係個老豆鬧啲仔女先
個老豆剩係擺啲對自己有利既扣野出嚟

例如 老豆而家堅持戶口係雙簽,話銀行出錯而俾個女拎哂啲錢,咁當日點解佢又自己可以唔同個女講走去銀行想拎100萬,但要罰息而決定唔拎呢?

個老豆本身講嘢都好多漏洞,思維唔清晰

啲仔女勸唔掂,仲睇住個女人拎完首飾又拎一百萬
一個有普通常識既人都會覺得事件係不尋常

老豆結婚前啲錢個女未拎
結婚後啲錢個女又未拎
係個後母想拎錢做生意
最後個女先拎錢走

如果個女有心想唔理老豆同卷錢走
有冇需要等到咁耐先拎
九年時間隨時都拎得
應該 2年內 898 何伯
佢都無諗過批筆錢俾人就要無薪停職
何伯又說:「邊個女人呃我,我實睇得通!我10幾歲嚟香港,跑過江湖我知㗎。佢老實,靠得住。」
好大陣廢老味
好奇會唔會有仔女真係完全唔理由父母自生自滅
係就快啲死返支那擺地攤啦!
呢到有幾多人真係咁撚大方會比個識咗老豆兩個月既女人拎走佢地第時可以繼承既資產?
阿女其實係想試吓何太係咪真愛
幫老豆幫到盡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞