ONE OK ROCK 討論區(8.1) World Arena Tour + 新專製作中

424 回覆
7 Like 2 Dislike
場雨反而覺得加分著拖鞋玩勁爽
台仔先係扣分位 成堆木頭咁
預左轉架啦
一早估到轉,係諗住台灣開始轉
今次d歌,你話翻炒
但上次未有led mon,燈光演出
要舊歌,請去日本場
睇左setlist唔想去個d
我勸你地唔好去加以後唔好再買飛
Taka係想帶俾歐美有一個真正Arena演出既one man live
你覺得新大碟唔好聽既
sorry,你都唔係好投入者
其他曲一樣可以玩得好開心

Prove 變左歐美限定
呢首歌係想俾歐美睇日本既Rock Band都可以行到呢個點,佢要證明呢件事
Prove就係指證明
啫係咁講 台灣上年連we are、完全感覺都冇
今年就同日本歌單一模一樣 海外場唱久落、karasu喎 印象中係無試過
係人見到都會期待成個tour都跟啦
你唔跟不特止 你同上年tour個歌單根本差唔多一樣 一定會失望架

加上Taka都話呢次係咁多年嘅集大成live 你咁樣對歐美聽眾
重點已經唔係新碟好唔好聽 你咁樣不如唱啲新碟冇喺海外唱嗰啲
唱when they turn the lights on, outta sight etc 咪仲有驚喜
歐美場不嬲都會轉
outta sight係日本場限定
你覺得唔ok,唔代表其他歐美場觀眾唔接受
想聽多d既,下年再黎玩過
唔岩聽既,咪由佢唔會逼你黎
起碼我其他歐美朋友都好滿意先
咁我當然知佢地緊係有人會enjoy架啦 OOR啲演出有幾可會比人嫌棄
但大佬你去佢地official account打開comment睇下先啦 頭幾個都係問緊點解會轉setlist

你識講有人滿意 咁緊係有人唔滿意啦 今次唔滿意又叫佢 黎日本囉 下年再黎囉 個個都有能力追哂咩 仲要今次擺到明話係集大成tour

重點係連台灣場都有喎 你當外國古參死架兩年都係差唔多一樣嘅歌單咁嘅落差一定有人出黎講架
你講到唔啱聽唔一定要黎 咁唔使討論啦
我身邊d鬼佬朋友屌到開花
ig 同reddit都勁多人屌佢地
都係個句 13首歌都上次album 巡迴一樣就咪用arena巡迴既牌頭 又話想回歸原點 一首舊歌都無
利申返先 我就住上面位師兄所講既外國 我就唔知佢住邊喇
期待同佢地做法係兩樣野黎
日本音響一樣有人鬧,一樣有人睇得好開心
你有選擇權,之後仲黎唔黎
冇人逼你
鐘意既咪下次再黎
有人唔鐘意,都有人好鐘意
係咪要為左唔鐘意既人去改?
音響,有得改
setlist,四子決定,我地冇得逼佢改
冇一樣野係滿足到全部人

prove只係頭兩場名古屋唱過
之後已經冇再唱
變歐美限定
出年20周年大攪
日本場就一定會有舊歌聽
歐美就一定係主力出年既新大碟
如果今次歐美開先,之後先番日本
連setlist都未知既時候
咪一樣入場睇左先

11年前 2013年係巴黎唱哂舊歌
有Let's Take It Someday ,remake etc..
但四子經歷左11年
佢地判斷過唱新大碟歌for新fans係最正路
你都識講入演唱會係唔知setlist
setlist唔合預期就可以話四子咁咁咁?
呢d唔係叫潑冷水
呢d係事實
你買呢張飛有得衡量,值唔值得

係你地咁執着個setlist
我先同你講限定
去唔到咁多場,係你本人問題
你有能力,睇哂咁多場都得
睇得特定幾場既,一係你就接受
唔係睇到同我拗
做fans最撚柒就係做佢呢啲盲撐撚
今次轉setlist搞到歐美fans不滿 基本上係公認嘅事實
條友係咁遊花園叫人唔滿意唔好睇家陣咪屌臭佢個判斷柒咗囉
仲好回味高雄果晚場雨 好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞