(工程撚入)保華到底執笠未?

818 回覆
68 Like 4 Dislike
你係咪唔記得馮祥記
最後執淨中國建築
無料既升曬上去,識做既又退曬休。以前一開始所謂既高層真係識安排,設定上本身有個可行既期咪好d,現在亂9咁plan。
新輝、怡輝、添輝、駿輝同埋新輝城建都係同一個老細
呢間拖糧拖左好耐,唔難估既
依家d期為 plan 而plan
以前跟過d 好既高層 director 級自己plan。係會諗好每個stage幾多當人,同預判頭比幾多當人,平均咁開d火頭。

有nontypical野會zip時間做 同預flow time。天秤開士車出車入運輸都有個plan而路線都會安排好。而且誤差小。

現在果批經理安排d野 唔好講順唔順,連基礎施工順序都錯9曬。唔輸錢有鬼啦。最重要係對上家咩都yes。完全硬唔起cls
達高聽聞未出4月份糧
九龍灣皓日好似都係保華, 好似都拖咗好耐未完成,未收到樓。 近日走過,個盤仲係一岩一怱 會唔會停工,爛尾?
到淨低中國公司
到時可以無限壓價

keeta, 滴滴, 餐廳
Paul Y手頭上不論政府私人地鐵加埋幾十個地盤,如果清盤嘅話,直頭為香港經濟打上強心針,相信政府會鬆手advanced payment俾Paul Y都唔敢俾佢一下子執笠,你諗吓個東涌東站先開咗唔夠一年,唔通真係中鐵頂上咩
陳啟宗黑仔到
做幾十年淡友錯過爆升期 火燭先重建一個盤玩下就瀨野
咪又係拎左出去填數
唔係做工程界
想問吓呢間野執咗會點?
點解到依家都仲未有PY人出嚟講兩句咩環境
連鎖效應,佢類似係銀行界嘅永隆銀行

一執,過千人失業,地盤爛尾,入司法程序,有排拖,簡單啲嚟講會攬炒咗業主,分判收唔到錢,分判夥計又收唔到錢,分分鐘又有人要跳
班業主都慘啦
對上家乜都say yes直係痴撚線
都唔知佢收緊上家人工定自己公司人工

就算要say yes都傾下條件啦
至少工期同價錢都要再傾
乜撚都應承人地加呢樣改果樣
但價錢工期不變
點撚樣做呀
公司員工過千人即時失業,判上判幾萬個工人欠薪

地盤停工 D 發展商交唔到樓俾小業主
執未
個後果係業主食定發展商食
老細出面努力搏水 傳聞將私人盤公司清盤

亦都有話今日會開記招唔知真定假
咁留下名先
個影響似乎唔只係工程界
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞