(工程撚入)保華到底執笠未?

805 回覆
65 Like 4 Dislike
價低者得 由落標果下已經衰左
管理 分判 採購 乜都衰
NSC 公司仔。。比佢差左2千萬
hold 起晒幾期IP....出晒律師信都懶理
完全唔知仲有咩方法去追
行家 我公司上個盤個啲都未收到錢 又係保華
唔止一間 所以今年份B 仔都好擔心
閪耀哥死得未
唔怪之得報咗佢哋intern咁耐都冇消息
但其實係咪今年間間main con 都係差唔多
金仔大樓部都吹緊
澳門幫收哂皮?
而家金記冇咗大樓部相當於冇大部分生意,中唔到civil
以前政府好疏爽,你入claim就批
而家又財赤又kpi ,無人敢亂黎
靠投標個價屎都無得食
金仔大樓宜家都少盤
要賺到盡係咁
幾單港大project係咪要停工?
入稟法院?
真正打官司
遲下減息個市好D 先可以喘下氣
你講緊白頭佬?
掃出門口果個唔係協興咩

協盛唔係柏傲莊奶野仲親過親生仔喎
From 潘焯鴻

希望保華一如既往出盡自身能力,配合業主完成餘下工程,將雙方的問題減到最少,損失減到最低。祝福保華。

<未經證實的流傳>
//保華1949 年已經在香港開始運作,一直以來同業主衷誠合作,在過去75 年來見証無數經濟甚至信心危機,慶幸一直得到業主及員工支持,大體上業務可算仍穩步向上。

現在希望業主明白,保華在四月出現了現金流資金缺口,主要原因係一巨大的應收款(澳門13酒店)未能如期到位,該洒店物業現正和交通銀行合作繼續在市場推銷出售。

再者,4月9號保華其中一地盤發生火警,令未來兩至三個月現金流更加緊張,我哋正積極解決問題,尋求新營運資金,及業界議員幫忙,當有進一步發展,定必第一時間作出匯報。

公司去年下半年一共有三個大型項目同協盛建築合作,期間進展順利,但五月初保華突然獲對方通知,出於本身及集團最新商業定位,決定全面終止涉及的三個項目,盡管如此,至今協盛並未提出有任何糾紛,相信純屬商業決定。

公司原先安排好的現金流,因為以上三大因素導致四月出現資金缺口,令保華大失預算。希望大家諒解保華暫時性的營運困難,一如既往保華必定盡自身能力,配合業主完成餘下工程,將雙方的問題減到最少,損失減到最低。//
13酒店呢單野直頭比個老千玩死
多數合約都係寫左只可進行仲裁解決糾紛,最後只可以入仲裁庭
清盤又唔代表咩既,你班債仔仲無佢符住,想一蚊都收唔返定比佢喘氣5折收錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞