父親游水偷渡香港 美籍工程師設計App爆紅25歲退休

230 回覆
126 Like 53 Dislike
依啲係咪暴發戶特徵?
驚人睇唔到自己有錢
易還易 生唔生存到又係個問題當年工又唔係多 歧視又嚴重治安又麻麻
蜘蛛俠平時用開
如果幾年前黃絲都可以偷聽到差佬去向
通常啲crypto佬scam好鐘意呢啲色
Thanks for all the birthday wishes. For me, today will be like any other day in the past year: Continuing to volunteer my time to the Florida COVID-19 Research group I founded, where I try my best to make the community safer by helping people get vaccinated and stay informed.
...............
個個想做醫生律師 咪又係有人做m記 掃街
True
你問得即係連己搜習資料、自學能力都冇
對你黎講應該算好難
🫐🫐🫐🫐🫐🫐🫐
今日美國治安先麻麻
其實以前啲人點解好似咁易過到美國生存
分分鐘叫佢寫份正正常常既議論文都整都寫唔到,仲講寫app
我都想知咁都得
呢啲爆紅野,code真係其次,最重要係個idea,graphic包裝,同埋宣傳
verde mantis 俾連登仔當垃圾
好彩去咗美國
換轉係中国
都係提早退休,係監倉入面退休
喺香港應該坐緊監
偷渡去香港仲去埋美國
全部都唔識 外判晒所有野出去得唔得
咁你最基本諗到個idea同都要寫到出黎先
基本上係全面完勝,條友如果係一個人自己出既,姐係佢除左技術能力,仲好有生意頭腦同識做人,呢種人本身就係科技公司老闆既人才

所就算比你打code曉飛都好,唔一定會發達,但肯定衣食無憂
OMG d回憶返晒黎
6,7年前 當我畢業冇耐 仲係一無所有ge時候
我偶然下睇到佢個youtube channel
留意到佢係寫app發達發到揸lambo 個時睇到我兩眼發晒光
因為個時我都係寫app 都會夢想有一日寫app發達 所以好admire佢
估唔到一轉眼咁多年
雖然唔係靠寫app 但今時今日好好彩地 我都有屬於自己ge成功 lambo都由遙不可及變成能力之內
而家諗返起當日ge自己 真係有d感慨
你咁諗就實生存唔到
其實香港先至難生存,淨係屋租已經難頂
你以為美國係山卡啦? 肯做養頭家其實唔難
點會其次
爆紅野啲workload 可以一下幾百甚至幾萬倍增長
你套野distribute唔到點接得全個market
咁你等比人呃晒d錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞