仲等緊出ipad mini7嘅人真係好慘

158 回覆
98 Like 14 Dislike
到依家都未買mini6 即係你本身唔需要

唔洗比apple 啲垃圾marketing sell到
我就奇怪碌左咁耐都未有呢張圖
Apple嘅product其實60hz已經夠,個mon本身質素好唔駛咁高hz
手指粗比錯負皮
用緊mini6真係諗唔到佢要出咩先吸到我買
LCD護眼都係因為nits 唔高
用ips 都係辛苦 長時間望嘅話
PWM DC調光我個人唔敏感
真係咁大分別?
唔敏感就冇事
NITS數唔關事 可以自己SET

有d人係對低頻pwm敏感
我自己買左 ipad pro 11" 一星期
之後手快快賣返走 因為我只係當mini 咁用

因為有部macbook 同 windows 做“正常野”
DD

我有一期要拎部ipad mini扮工,喺啲common office度我都係買個藍牙keyboard同mouse打字打文件,再買舊apdapter插大mon,都冇咩問題。

我自己去旅行又係靠佢睇地圖搵路,喺酒店上網唔睇電話又係佢,喺日頭拍咗片再過落去剪埋,用支拉嚟拉去apple pencil好方便,好過用電話,手指粗啲都搞唔掂。
轉會Samsung galaxy tab active 5
求game介紹 好耐無出街都仲想打機嘅慾望
真吖

OLED/120hz Mon 起碼要等埋air 有先有機會出到 分分鐘等多五六年

M chips 又太嘥電 A16/17 又唔係話快好多

我用緊mini 6 到時就算出7都好似冇乜誘因去買
直接出iPhone fold 取代mini仲好賺
舊電開始廢 換電又貴囉
同埋個Mon唔夠光 永遠都要開到最大
其他以娛樂向真係無咩問題
我一出就買無咩投訴 個size真係無得輸
我部mini 6間唔中拎出嚟用下,應該繼續用到壞都得
我都用緊感覺仲好新淨咁
應該玩多幾年都仲得
佢個mon 睇戲都重係好靚

不是的
點好都唔會突破到限制
Apple唔用120hz一定有佢道理,我用Apple 60hz 都舒服過睇an機144hz
因為慳成本囉
Pro機都係用返120hz
我有買care換電唔洗錢
不過要低過8成
蘋果mini唔會畀d勁mon你
唔夠光都無計
換機可能上11吋pro

mini用耐左先知自己想要咩
好過一黎買部大機後悔
就算mini唔夠用從來無後悔買mini
1-4同5之間已經好大進化
我玩 D game 都係偏悶, 你唔會啱玩. 我個 fan 都棄過 2 次坑
第五人格 果啲

一場過回合 多人連線 快完 唔課金都唔會影響能力高下
新機肯定只有eSIM我覺得唔方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞