有冇人試過坐凌晨機 朝早到

271 回覆
14 Like 194 Dislike
On9仔先咁樣玩
去到就可以玩 玩你自己條賓周咩
香港人搭凌晨機又咪係為左玩多幾粒鐘
去到要補眠得不償失
最理想係一落機可以去check in,然後擺底啲野去食飯
會,凌晨機根本瞓唔到,去到之後勁眼瞓,去啲景點完全無心機
天真,飛機根本瞓唔到好覺,第一樣勁攰勁眼瞓
試過回程囉
桃園返香港,5點幾機,7點幾返到,搭CX
夜晚11點台北搭客運到機場,擺個行李入去機場locker,坐係張櫈休息,會形住會有人偷野/毛手毛腳,連小睡都唔敢,坐到去登機
好撚攰,機上訓撚左,skip撚左飛機餐,蝕曬
個陣我衰on9,聽左垃圾旅伴講 ,慳個幾蚊揀凌晨機

行程唔太趕 短途真係咪撚揀凌晨機
試過 10 左右機,幾舒服
唔知點解歐州機就算淨係恰到陣都冇乜野
反而日本機落機會攰到仆街
有 好撚正
酒店最早幾點check in 朝早去你諗地方消遣唔知會唔會洗多過你買靚時間
可以俾多晚錢
然後同酒店講你幾點check in
有啲酒店收半日錢嘅都有,睇policy
早兩個禮拜坐香港航空去日本 3點上機 落機7點幾 之後直接坐車去京都 全程好輕鬆冇乜人 直接到酒店keep行李
試過一次就驚 攰到仆街 玩少幾個鐘坐返朝早機好過
生活習慣關係,凌晨機舒服過早午晚機
無問題。但要事前同人講,唔係想你no-show
凌晨機就係要玩到盡,實際攰到隻狗,又早返酒店
有冇師兄調返轉,坐早機出發去歐洲,當地時間下晝land? 回程就中午起飛返香港,香港時間朝早返到黎?
冇車又冇精神
慳幾百 買幾個鐘難受+全日唔夠精神
中間飛10幾個鐘難唔難捱?訓唔訓到?因為全部日頭時間
凌晨機去玩同凌晨機返港即刻返工都試過。無咩特別。
UO624落機直衝湯澤滑雪
睇下去邊, 樓上唔少人講日本,
Red-eye flight 少於正常睡眠需求(7小時), 訓得一陣,精神唔好,就落機

但去歐洲幾好Red-eye flight, 因為通常要1X個鐘左右, 反而充足睡眠(前提你訓到訓得OK), 節省時間住宿費用, 去到歐洲太約早上至中午
去邊先?
10點機隨時瞓得少過凌晨機
原因係因為前一晚要執行李
你都幾撚戇鳩
呢啲長途機就唔同,你瞓1/3時間都有4-5個鐘休息。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞