每次送水去港島商業區都好自卑

356 回覆
901 Like 56 Dislike
搵5,6雞你唔講? 寫字樓好多搵2,3雞你又唔講?
呢個真,收工仲要收電話收WhatsApp
返工返到精神病
其實心態就好似莊閒咁
你係莊定閒 係睇你自己
你覺得比班白領望住 覺得自己份工好卑微
但你可以掉返轉黎諗
如果無你每日送200枝水 班office下下要落7仔買水咋
當你咁諗既時侯 你就會更加識得尊重自己份工
自然睇得起自己 送住水都覺得自己好有使命感
鴨巴甸街都有寫字樓? 送去元創坊?
你估佢真係揸死一世巴士咩
揸咗一排就畀人調去做路線規劃啦 而家做緊九巴助理總監(策略規劃)
雖然據聞好似上年quit咗
幾時一個月
做開office 涼冷氣日日蒲連登
要俾錢做gym 減肥
都幾諷刺
直接做咕喱就方便好多啦
佢地都要靠巴打你先有得吹水咋,
唔同社會岡位啫
我係咪去錯論壇
啲人講野咁撚正面嘅
傻豬 好多坐office既睇唔起人工高既藍領
話搵埋既錢用黎睇醫生 巴打你唔係果種人好難得
每日工作時間8個鐘,實際做野時間1個鐘
唐樓都要送嘅
係 我唔駛返工都覺得好煩惱 好想揾份工返吓
搭路去做舞男,話唔定可以好似送水輝咁比個大小姐睇中做乘龍快婿呢!
送水有撚5 6雞咩
勤力D 一個禮拜踩6日 10個鐘都係最多3雞
送唐樓咁慘
水咁重,仲慘過送石油氣
其實各有各 當你真係做office 可能你又未必咁想做 要做過先知自己合唔合適
我就係做過你依類行行企企體力勞動唔岩自己
所以先轉做office工。岩既工會得心應手d
唔岩既工 唔想學 唔想做 做極唔上心 唔識
可能你最後都係會做返送水
真,ot 都算,放工仲要諗住公司野,日夜haunt住都好煩。總係你睇我好,我睇你好

師兄加油,見攰抖抖
可惜我身子潺弱,呢啲咁偉大嘅工作都係交返俾樓主,日日涼冷氣成日感冒你估易㗎?
人生中打工最開心係以前暑期工做跟車
咩責任都冇跟住單去做
同啲師父吹下水食下野又一日
又周圍去 唔洗困死一個地方
係攰同污糟 但返完屋企沖完涼成個人勁有活力
唔似依家返office 出面太陽都見唔到
對住個mon8個鐘 又要present 又要見客
準備得唔好又會怕比人背後唔知講咩
唯一只係人工 唔覺真係好爽
我都想日日送水
練到大隻又可以周圍去
我仲以為又係個張呀伯著孖煙通自拍張相
講到返office冇咁
腕管綜合症/脊柱側彎/坐骨神經痛排住隊黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞