每次送水去港島商業區都好自卑

356 回覆
901 Like 56 Dislike
勞力有勞力好
唔洗諗、淨係做,日日跟單做日日清

我坐冷氣又何嘗無諗過做番勞力工

各有各好都有各至缺點

都係個句格離飯永遠香
座office唔一定好,以前做office工勁撚辛苦,d時間真係渡日如年,最後都係頂唔順唔做,但有d人就相反好鐘意office工
見到啲人送水真係好辛苦
點解會有連登仔做送水?
唔係fg 50k 高學歷人士既集中地黎咩?
有時行街工幾爽
至小望到日落
想睇Karen解答點解女性唔做送水同跟車
我扑過。。。
明你意思 但有時候唔想讀真係讀唔入腦 所以is ok la
做office好大壓力架
講多少少?
上面班友講到office好辛苦咁
叫佢地做2日即刻喊撚住返office嘆冷氣啦
啲姐姐ol 每次笑住講唔該 你點點頭就好啦 唔好做多左當真呀
真係
好多人要為跑數 為開單都好大壓力
歧視都要講
黑黑實實大大隻隻嘅清潔應該唔多僱主鐘意
啲人一般都覺得啲姐姐會細心啲
我做開尖玩大重量多
人地比老細捽數比個客屌老母有開工無收工嗰陣你唔知姐
你睇人好 人睇你好
對現況唔甘心嘅就努力去改變
我請過幾個都好受氣,好多都好粗心,
有個最離譜,4個半鐘,抹得4個窗(窗外無埋),同一個4閘門既玻璃門,仲話返我屋企污糟係要抹咁耐
之前從來未用過汽水車,第一轉就要8支水,頂硬上,係就係慢小小,去完一轉,手已經好硬,第二轉8支已經手軟,行唔到咁,師兄睇量我,俾我6支先,勉強頂到,好不容易先捱到中午飯,去左沙田一間茶餐廳到食,咁送左例湯黎, 攞起隻匙羹,我屌,提唔能起,右手已經硬能曬,我要用個頭壓低黎飲湯,心諗,仆街喇,重有半日點捱,好,食完飯,又推過,又熱又曬,已經出到沒曬汗,我知再唔飲水,一定會死,我愉雞經過7-11買支野飲,一野飲曬都唔夠,但起碼有返汗出,到岩岩放工時,佢地問我返唔返第二日,我話唔返,第日就辭職,好敬佩佢地,份工真係唔簡單
唔需要自卑
冇左你佢哋冇水飲
咪依家好多人都會請人1,2星期黎抹一次屋,攪下廚房廁所衛生
送水都好過日日跟條廢team開post搵錢,個個好似你咁廢嘅世界就死啦

有冇試過一個人上曬成車水?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞