誣告入罪難,刑罰低,非禮易屈人,門檻低,應該點解決?

165 回覆
42 Like 9 Dislike
而家啲黑社會咁惡都係因為佢地有大量方法去搞掂阻佢地搵食嘅人。
你Stereotype覺得所有非禮案都係鹹濕仔對良家婦女
你唔係中立嘅同你傾嚟把撚咩
人地有個閪你想點計
去整容啦 。未見過靚仔比人告非禮
完全冇審視證據?願聞其詳
當一樣野多人亂用就會玩爛

告唔告得入好睇意圖同consent
兩者都難以證明
搬哂龍門

人地同你講殺人犯法

你同人講戰場殺人係保家衛國
連燈條友話唔知當晚玩過咩,又話去左食親友生日飯

咁點解唔計事主同目擊證人a,有另外兩位人證見到被告係現在既?有相為証喎
metoo高峰期嗰陣咪係
不過d女權閪會話你性別歧視
一個office可以全女 就係唔可以全男
你係咪啲信地平說既人

見你開post 啲point 好主觀

講咩都話啲人唔係現場 唔計

你未上過太空 都可以話地球係平啦
日本痴漢冤罪唔係要跑咁簡單,係要跑得快過小明

你當刻走得甩就未必有事,走唔甩就一定有事
好多律師已經上電視教
好多女仔係為左賠償屈尻你

然後日本啲傳媒係好撚仆街
你就算帶哂口罩都好,佢會搵你身邊人
問下你人點、平時有冇嘢

「 ABC 中國籍容疑者 猥褻疑 逮捕」
再加埋你大頭相
同你7點、大字體、黃金時間放1分鐘好未?
你覺得有咩效果
之後你無故缺席做唔到
公司就會KO左你,之後你無錢,官司再繼續
啲傳媒仆街啲,再做個特輯

你個城鎮細少少,未審已經先判,收埋皮
女仔玩淫game = 現代女權覺醒
男仔玩淫game =死狗公,居心叵測

好似係你屋企搵有無av同淫書,然後點都人格上話係有嫌疑
但係女人以前open隨便又唔計,真係雙標狗
咁答唔答到我,上次女學生屈鳩個老師非禮,個老師算唔算比人老屈?
顏褔偉咪試過。

一單真嘅罪成,另一單似係搏出位嘅誣告
成日都誣告
所以上房前一定要有CAM影到拖手
上房後一定一齊要食事後公仔麵加自拍
還你老母死臭閪
而家只係被人話告唔入
唔係還佢清白

無理無據老屈可以毀人一生呀屌你老母
連少少成本都唔洗
衰咗又無後果
有料就駁我啦,乜撚嘢主觀啫,乜法庭裁定咗嘅事實都主觀呀?法官又係主觀㗎?
即係法庭裁定咗嘅事實就唔信嘅,證人嘅證供喺法庭上講嘅嘢又係可以當睇唔到嘅,但係一個冇冇名,冇性上連登開舖鳩噏幾句呢就可以信到十足,到底邊個先係相信地平說嘅傻鳩呀?
事主角度:當時唔知身後係邊個,以為係朋友揸佢摸佢所以當玩唔覺得係非禮
事後透過朋友A(亦都係唯一目擊證人)口中得知當時「兇手」係鄧同學

唯一目擊證人A: 當晚火車捐山窿時段並無見到正面見到「兇手」樣貌,只係見到髮型、髮色、背影及身穿粉紅色衫。
重要翌日見到被告件粉紅色衫先係「兇手」

另外兩位證人口供只係講Disco Night現場見到被告
但無留意到做緊咩
女拳:見唔到喎 個老師肯定有做 就算無做佢心裡面都有諗住咁做

女受害者企出黎係好大勇氣 點解唔支持?你地成班咁樣鬧個女人只會拎其他受害者唔敢出聲
誣告率從來都被低估
好夾硬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞