「五月之約」五月天 [ 回到那一天 ] 巡迴演唱會 3

186 回覆
2 Like 14 Dislike
成日都唸
通常佢哋運器材係咪用貨機運
定係相音自己有飛機
嗰個應該係風扇啦
笑死我自己俾個氹自己踩
4個中女邊個識你 係溫妮木曜先多D人識
亞洲天團五月天去年被中國音樂博主指控假唱,中國執法部門深入調查後,今天終於回應「未發現五月天上海演唱會涉違法行為」,終於還了阿信清白。

對於五月天捲進假唱風波,經過多時調查,相關工作人員今天回應:「2023年11月上海五月天演唱會舉辦期間,上海市文旅局執法總隊,經安排執法人員對該演唱會現場監管,經核查未發現您舉報所涉及的違法行為。」

錢解決到嘅問題
啲盲粉仲大大聲話唔好再抹黑佢地 已經還佢地一個清白
又just love it又鳥巢十場
點都拆得掂
還咩清白呀?擺明畀人揸住個春袋

就算真係假唱,我係大陸都唔會踢爆,對大家都冇好處。相反大家拆掂佢開多幾場慈善show,對經濟更有幫助,仲可以幫大陸講下好說話
唔係好明,上網睇香港教唱歌果個youtuber calvin 直接攞演唱會嘅聲帶,對比CD嘅聲帶,完全一樣咁滯,點解咁樣大陸都話係真唱?
因為五月天帶畀大陸同香港收益太大,未去到現場人人一聽就知係假唱既程度,踢爆佢地係損人不利己
有啲野你知我知上年個show 明眼人一聽就聽得出
但唔代表煲大佢對大家有好處
開完just love it 即刻話冇事 會唔會太明顯
CD信
三好時期真係五月天最黑暗時期
巡迴又柒 又咪嘴 再加埋個濕鳩線上演唱會
都無可能唔係咪嘴 條片影住佢支咪離曬口仲有聲
盲粉會話段聲俾人做咗手腳 key落去
如果你攞條自己錄嘅片出嚟俾佢睇
佢就會屌返你演唱會點解要拍片 有冇尊重過版權
大家
戲院上返套電影啵
究竟公司套爛片要返兜幾多次先cap完水
尋晚北京有陳綺貞 如果黎香港就好,想聽私奔到月球Live
今晚鳥巢有盛夏光年
其實可唔可以出多次係舊拍法
好好地一首歌
俾佢個鏡頭chok到頭都暈
一秒轉一個shot 都痴撚線

俾返依啲我啦
@J巴
其實我好鐘意步步 覺得d詞好靚 唔係好明點解咁多人唔鐘意點中呢首
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞