旁證賽後為自己判決失誤向杜曹道歉

221 回覆
9 Like 108 Dislike
until we score到真係score但係吹咗,係人都燥啦
一來距離咁遠掂唔到仲講咩單擋,二來防守球員係咪都追去果個位,點都趕唔切,三來無遮擋龍門視綫
需要道歉?
70隻蝗蟲負皮

敢黑唔敢認
輸紐亞,完
買左和波同2:2
但旁證賽後向杜狗道歉
你女扮男黎?
一場波都有幾下球證舉左旗球證就吹啦, 咁係唔係下下都要睇var先可以吹停呀?要其實唔需要旁證啦只可以講球證對旁證既信心大囉, 認為佢舉左旗就一定係offside
道歉應該係因為太早舉旗
佢道歉係因為自己舉得快, 唔係因為吹錯
條友真係傻傻地,咁樣下下都9沖唔望波9斬執死雞啦,冇越位
你跑左搞到守方以為1守2都冇影響?
咪係,比盡咪吹早
旁證都會睇錯
仲要而家講緊一球上落呢d關鍵事刻
個波入左禁區可以發生好多野
呢球旁證 同球證既處理差得離譜
你點知的讀心神探?
球證有決定權
所以就算呢球無吹offside 而入左
Var可以吹番落黎叫球證
用慢鏡多角度去決定迪列治係咪參與進攻 而越位 呢個咪var既用途
但而定
家相反 球證旁證 過早判罰越位
間接令拜仁有機會追平既機會無左
之前球例有比埋example case 圖
球員A喺越位位置追波 不過隨後比冇越嘅B攞到波係唔計越 依個都係福果陣球證冇吹越位嘅原因
當然球員A要冇「參與玩球」 同阻礙防守球員啦
如果Akanji 想攞波 福攞個身體擋住akanji 咁就有越 不過akanji收步 咁冇阻礙防守球員
不過福護波果下叫唔叫「參與玩球」 就係球證主觀判決 果陣球證覺得冇 所以之後韋伯出黎say sorry都係話福係有玩球 唔係因為阻akanji

依球迪追波 不過冇阻礙rudiger 同Mendy攞波 咁唔應該吹越位 球證應該等攻勢完結睇mazrouni有冇越

不過認同更好做法係kimmich 斬波之前就吹完場雞 即係球證用一個錯誤決定(即刻吹越位)去修正上一個決定(冇吹完場)
幫隊友打氣唔得?
但係因為舉得快令到check有冇錯嘅機會都冇
哨子點睇?
依球波前幾分鐘, AD都有球旁證舉旗, 球證都即刻吹左啦又唔見啲人屌?嗰球AD都入左禁區只係依球吹左之後再射入埋先多人講姐根本依件事好平常吹左再射啲人都停哂係到,根係射得入啦
你點知的?
低級錯誤
呢下唔係明顯越位,旁證冇理由個波一斬到比佢就當佢冇機會繼續進攻即刻舉旗
而就算旁證舉左旗,主球證都可以唔吹停場波等成個攻勢完左先
一句sorry 大撚哂呀
道歉係真 但動機係咩都係大家鳩up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞