旁證賽後為自己判決失誤向杜曹道歉

221 回覆
9 Like 108 Dislike

場地另一側的旁證在有VAR的情況下沒能按照延時舉旗原則舉旗,迪歷治射入被判無效。由於主裁判馬齊尼亞克第一時間看到邊旗上舉並吹哨(稍早於迪歷治射門),VAR無法介入並回溯進球過程。慢動作顯示,這次進攻越位與否肉眼難以識別,只在毫釐之間。

賽後,旁證向拜仁主帥杜曹道歉。
旁證講sorry只係覺得自己第一時間唔應該舉旗, 唔係黑左邊個, 大家可以出返去

kimmich插水先嘅 呢一下當還返畀皇馬
有2個點值得討論
1 迪歷治當唔當越位? 佢有越位但佢係接第3傳, 第1傳佢知到過頭接唔到波後走開無參與搶頂
2 補上補過晒鐘, 依球係咪唔使再討論?
賤種真係賤種,雙手推人都話人插水
就算明顯offside
唔係不嬲要等成個攻勢完先扯旗既咩?
旁證咁爭議性咁扯旗
真係搵黎講
如果真係offside咁係咪即係冇扯錯旗
要如果咪即係有爭議
有爭議情況下為咗公平係應該VAR介入嘅
但係改左好耐,要比佢完成進攻先,就係避免發生呢啲咁既事,呢個球證坐左幾耐
1. 以現時球例 冇做單擋/直接移動阻擋龍門視線既話 好難話佢參與進攻

2.直接吹完場唔吹越位 反而係冇問題
越位果個有追波 令到防守球員要守多你一個
都應該當越位?
曼個球冇當越位,俾人屌到上天
現時球例 冇實質玩球/阻擋後衛/故意阻擋龍門視線就唔計off
就算唔吹都未必入 皇啲後防同個龍聽到雞聲就收晒手
果下福狗特登用個身護住個波做移動單擋點同
咁點先計阻擋後衛?佢有份跑咪令近鏡頭嘅防守球員守唔到另一個進攻球員
宜球無越位入埋就輪到球證同皇馬道歉
根本90+11個陣吹完場就已經無嘢好嘈
球例就係咁觸及到以上三項是但一樣先會計參與進攻
點解皇第二球冇越嘅
• 明顯於近距離試圖參與玩球,而此舉動明顯影響對方球員,或
• 作出明確動作,而此舉動明顯影響對方球員參與玩球的能力

唔使實質玩球試圖參與玩球都當
想問吓你點理解嗰球越位
入咗就真係要道歉喇
補到until we score
你睇返球波嘅慢鏡
迪列治係冇做過上面呢兩項

https://youtu.be/F4ZGeBMl8pg?si=3MkwjwZLvt0tEbns
出波果下向前跑都唔算試圖參與?只係個波太大力 佢參與唔到姐
向前跑呢下已經影響左防守球員啦

不過呢球點都要睇var
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞