林峯笑鳩伍允龍:「高手喎」

144 回覆
285 Like 7 Dislike
林峯對破港產片票房紀錄隨緣 取笑伍允龍遭推跌:高手喎 (20:21)

「城寨三子」林峯、胡子彤和張文傑,今天(8日)到尖沙嘴出席《九龍城寨之圍城》電影展覽會,與現場學生分享拍攝點滴,林峯表示有場戲試位時差錯腳,由二樓跌落一樓,幸好有驚無險,沒有受傷。

對於該片票房截至今午1時,香港和澳門累計票房收$26,877,794,張文傑表示每天都有留意票房,像看股市一樣,既開心又意外,連導演鄭保瑞說:「我究竟拍咗部咩戲?點解會咁樣?自己都估唔到。」問到他們可有信心破港產片票房紀錄?林峯表示隨緣,身為演員已做足本分,希望觀眾繼續支持,沒有目標,見到票房愈來愈好,觀眾看完又喜歡已很珍貴。

胡子彤表示希望原班人馬拍續集或另一部戲,會否希望拍文藝片,不用再打得厲害?林峯想繼續拍動作片,他說:「唔想浪費之前苦練,要郁下,熱血動作片係港產片特色之一,電影雖然拍咗4個月,打得好厲害,但呢段時間同大家相處開心,唔覺得漫長。」

提到伍允龍日前到戲院謝票時,遭觀眾推跌在地上,林峯笑言也有取笑伍允龍:「高手喎﹗」他們事後亦慰問對方,今次事件是意料之外,估不到觀眾看得投入。

問到之後再謝票,會否與觀眾保持距離或取消互動環節?胡子彤表示視乎情况:「觀眾好想同我哋近距離接觸,當然經過伍允龍事件後,大家會盡量小心,發覺有問題,會即刻與觀眾保持距離,現場主持亦會幫手照顧佢哋,大家都好惜住我哋,唔想取消互動環節,呢個係跟觀眾最佳互動方法。」林峯說:「拍完呢部戲,大家身手有番咁上下,識得保護自己。」問林峯會否讓女兒看該片?林峯表示暫時不會。

有冇人可以搵到條片?想睇返
伍允龍(高手)
唔知笑咩講,咁都好開post?
高手喎~挑!
都係諗起呢幕
見到喇 出去再打過啦
輸咗 勁勁勁勁勁
伍唔出手姐 真係一拳 個阿叔打橫出戲院
林峯真係同伍允龍抽既話到佢入返一頭半個月廠
真係出手隨時變鄭嘉穎:「佢竟然避我唔到,比我打死咗。」
其實佢2個係咪情敵???
當年林峰有冇中意過鍾嘉欣????
係咪講個呀叔咋
連導演鄭保瑞說:「我究竟拍咗部咩戲?點解會咁樣?自己都估唔到。」

細蚊仔唔識野
睇左兩次,記唔哂冇得逐場拆而且廢事劇透,係睇過既爆谷片,連登仔唔識世界,有好多場同好多睇過嚇得鬼既鬼佬大片真係好似(似也者唔係一模一樣照搬,係個種設計起碼做觀眾既我覺得真係好近磅)

非因情感上吹奏,純粹觀眾磅水入場而且爆谷角度覺得好好睇

利申:純粹鳩up
爆谷意思唔係覺得套戲好散或貶意,爆谷係指非文藝既類型既姐係唔洗尊登去油麻地個間先有得睇既概括稱呼

係真係好好好好好好好睇
爆谷個到好似愈講愈衰,講錯野🙏🏻🙏🏻
香港真英雄 唯有伍允龍
神漢伍極帝 伍允龍尊者

條友有無160?
我頂
呀叔唔講武德
咪吹奏啦屌,笑下咪算
角度問題?
咁撚敏捷呢句冇得輸,完全唔似佢平時個look會講既野
159.7
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞