加拿大作曲家抱怨 Windows 11 電腦問題不斷,上網求救才知兇手竟是來自客廳的Hisense智慧電視

173 回覆
448 Like 2 Dislike
唔買中國野唔通買爆炸韓國野造假日本野?
勁多電器中國牌子係貴價市場已經有一席之地,但連登仔仲係到發夢以為靠平
不是
佢以為大廈有人用display card hack wifi
後尾俾人指出會唔會switch
好人好姐買海迅
歐美大把中產都買,叫佢哋防範支那真係啋你都傻,重會覺得平靚正添
佢哋先唔會同自己荷包過意唔去
因為要用logic pro
香港人係出名用靚野, 唔貴唔買. 其實好多大國都係用平大陸野.
冇錢嘅音樂人
好多連登仔仲以為大陸廠家仲係整緊山寨電視機,印象停留係步步高賣DVD機既年代

現實係大陸已經有能力整mini led, oled既panel, 蘋果都問佢地拎貨

TCL同Hisense係CES2024個booth都唔細

外國好撚多人用大陸牌子,唔係窮唔窮,係真係大牌子對佢地黎講
連登仔會話係補貼,賣一部蝕一部會爆炸同埋買完全監控你
底層科技研究有國家補貼唔奇,賣出去就薄利,志在搶市場佔有率

賣得去外國都做過測試同驗證,爆唔係咁易,另外有DDOS功能都唔奇
大半個歐洲窮過香港人
仲要係窮好多,同中國一二線城市差唔多
講到尾都係性價比問題
sony 三星果d 貴成倍,但係性價比無好成倍,大不了買部hisense 用兩三年換
唔係吸引力
係吊命唯一選擇
佢地嘅補貼係話生產一部成本三千,但中共補貼五千,所以蝕住整蝕住賣
有時覺得係香港人太有錢先下下攻頂
例如相機咁,去sony post 一定叫你出最新果部FF 機同GM lens
去外國forum 先會真係有人跟你個budget 教你點揀
當年睇呢個post
係街到笑撚咗15分鐘
早兩年卡塔爾世界盃嗰陣已經賣晒廣告
戇鳩
智商稅
我部Sony 85吋 £1250 Costco,萬幾蚊咋
TCL同佢係中國市場既佔比都好接近
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞