日本快閃討論-UO改行李政策點搞?

293 回覆
6 Like 136 Dislike
我2次都係上機時排住隊咁check
見到懷疑oversize就會叫個人出黎度
我都係
5月8前買 跟舊制
呢50蚊應該都俾硬
啲位舒唔舒服
uo咁煩 諗住買架私人飛機算
最煩係驚佢要你排隊
無得online check in
因為要檢查。
有平機票 (<HKD1,500) 適合快閃 (景點不算多, 但可重覆快閃, 食,玩, 放鬆,享受生活) 嘅地方:
泰國: 曼谷, 清邁, 布吉
越南: 胡志明市, 河內, 峴港
新加坡
台灣: 台北, 台中
日本: 沖繩
馬來西亞: 吉隆坡, 檳城
呢一件事睇得出搭廉航果啲香港人真係好撚蠢
+50仲on9
蝕埋個細喼重量
唔會,因為handcarry通常都係去到boarding gate再check
少咗班唔肯寄艙,shopping 完一袋二袋塞爆機艙嘅窮撚,終於唔駛畀班仆街將自己個袋放到唔知去邊
個撚個攞啲金呀石頭上機?平均嚟計少咗重量係咪少咗空間呀戇鳩?
戇鳩 咁直接計空間咪得囉 柒下柒下
其實你隨身行李過重問題唔大 但係你要擺喺凳底
但係Uo長期有班冚家剷乞兒 不論手信 隨身行李 手提行李 全部擺晒上去搞到冇位
冬天帶褸去 去程都已經12 kg
原來你都真係弱智
條友自願去運金架喎
捉條撚咩
不過其實呢家都會照放曬上去,上到機點分邊個有買,邊個無買,空姐唔會有時間check
人哋計空間你又話我攞住一大包棉花唔撚重
有冇背囊介紹
1. 你on9
50蚊解決到既問題要開post 問

2. 連登仔on9
口講逢六日就去旅行 留港消費智商稅
但一講要坐飛機去嗰款旅行 就同你算死草計來回晒時間 冇得休息 去到冇野做on99
唔會討論到啲乜

3. 我快唔快閃 閃去邊 做乜
關你撚事
機票上機前個下scan到

發現你唔係個個Tier 又多左手提行李
咁我剩買最平,我照放上去你都唔會知
50蚊都係比唔翻之前既service
我剩係背囊帶部相機加兩鏡加部notebook都差唔多7KG
而家新例我加錢都拎唔到手提野
利申:背囊一向都係擺凳底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞