日本快閃討論-UO改行李政策點搞?

293 回覆
6 Like 136 Dislike
啲人係咪未試過無買行李寄艙
唔知hand carry嘅分別 先覺得50蚊算得啲咩
連登大把文盲唔係講笑
屌緊乜都未知
只係會話你窮囉,你燶閪先會搭UO啫
原來「隨心飛」連登機行李都無
全副身家上曬身 就唔洗怕超重
留名淘寶高仿版

https://edition.cnn.com/travel/article/wearable-luggage-jaktogo/index.html

所以要登機行李(如手信)就要經濟飛+20kg,即係貴隨心飛$60先有唔係就要未入閘買晒手信放入喼
gchi
快閃唔係解去1-3日既短trip 咩
你google 下"快閃之旅"全部係講緊逗留當地既時間
同幾時plan ,plan 左幾耐無關係
你講果種叫 "即興之旅"
佢地傳統旅行思維
班友好似唔知有d人搭飛機係要追event著重時間/機場,有d 人hand carry 係因為電子野唔寄得倉。
淨係識不停自己ff 一堆窮遊理論去屈9人

今日好多po 既快閃友event 友攝影友想正經討論hand carry 問題
硬係有d 唔岩channel 既人搭嗲加把口駁嘴
只要放得入個細格就得?
個背囊高左少少 但裝唔滿 屈一下就擺得入個格
屌, 我就次次「隨心飛」同你玩到盡
唔知輕便飛件隨身行李限重幾多?
7kg
咁如果淨係揹個背囊 都要預早去counter排隊冇得起飛前一個鐘先到機場
如果你係攝影撚 買個靚相機袋都要左諗右試啦
而家諗都無用了 一定oversize
試過遲到照衝,登機閘口前都仲堅持印多次boarding pass先比我行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞