自問已經對女朋友100%全心全意 但最後一樣畀人飛

184 回覆
285 Like 10 Dislike
拍拖一向都唔係話你對佢好佢就對返你好架啦
你估宜家養狗咩
更何況養狗都唔係咁樣啦

成個遊戲個玩法其實你仲未明
你對佢好,咁佢需要既野係咪呢樣先
佢想要既野如果你俾到佢既
佢就唔會走啦

人與人之間
向來都唔係睇你可以付出幾多
我理得你付出無限,我無需要既一樣唔會接受
而係睇你識唔識得搵到佢想要既野
然後將呢樣野帶俾佢

睇透世事
所以真係無話邊個啱邊個錯

其實都係架
如果我係女人

有2個男人對我都同樣咁好
一個有錢,另一個窮
我真心諗啊通點解我要揀個窮
先唔計其他心理因素啦

再調返轉
2個女人都對我咁好
1個A,1個D
...............

我就覺得有無錢唔係一個因素
有時心理質素都好緊要
例如我要既係心靈伴侶
要一個可以同我傾到計 亦師亦友既伴侶
姐係同佢一齊係舒服既 可以好似朋友咁傾計 但又可以好似親人咁疼愛對方

所以就算係好窮都唔緊要 可以一齊捱 一齊面對

呢點我自己都覺得好重要
但真心可以搵到一個咁樣既人唔容易

我自己興趣係心理學同輔導所以我會比較容易做得到
但放眼望返其他人
10個都唔知有無3個做得到

我自己就係讀心理學 輔導之類都ok 所以比較重視呢樣嘢
我自己就好好彩係同系搵到一個咁樣既伴侶

講真 樓主個邊既女朋友角色我有經歷過 可能d人會覺得我好衰 之前男朋友對自己咁好都放手 唔識珍惜
但同一個完全溝通唔到 唔明白自己既人一齊 真係會好辛苦 一諗起成世都要去解釋自己到底諗緊乜 做呢樣個樣係咩原因 返到屋企無人陪自己傾計 真係寧願放手 放過自己 放過人地

其實一向都係
拍拖都係想搵一個可以互相了解到同溝通到既人一齊落去姐
但當中其實有好多野要去學

行為說話態度,互相尊重
點樣相處解決問題
點樣可以搵到合適既空間距離
點樣去配合返大家既目標期望
再到價值觀,再到金錢觀

呢個 topic 學一世都學唔完
好橙呀樓主
正評係話比啲女人叫你地全部都係雞係公廁
屌,個女人要走係佢面前仲唉聲嘆氣,駛唔駛跪求佢
見到100%已經唔洗睇
戀愛關係要對等先行到,如果一邊付出太多另一邊會覺得必然
戀愛關係要對等先行到,如果一邊付出太多另一邊會覺得必然

好男好女除外
自問拍過幾次拖
佢係我唯一真正愛過嘅人
就結果係咁...

你一講得出真正愛過呢句說話你已經輸撚哂
你值得找一個更好
佢有第二個, 果條友經濟上比你好
我都開始不信任愛情了

不如用錢買歡樂就算

不過心靈都係會空虛
係佢唔珍惜啫,當佢啲男友對佢無你咁好先會諗返你,到時樓主咪食回頭草就真
I know that feel bro,我個case同你99%似,又係付出全部盡力對對方好,轉過頭話唔岩feel冇耐就同第二個一齊埋。一開始你會好自責,但之後你會發現根本條女唔鐘意你你做咩都冇用,付出幾多都冇用。再過多陣你就會睇透,再糾結都無謂,條女都變左心。

最後老套d講句,時間治癒一切
感情路上 我係個loser....
自問拍過幾次拖
佢係我唯一真正愛過嘅人
就結果係咁...

拍過幾次拖但唯一真正愛過嘅人
咁嘅觀念唔係抵撚樓主死咩
好撚sad
偌大的房寂寞的床
關了燈全都一個樣
心裏的傷無法分享
post佢上黎等班c兄防範下

臭雞
因為你重未明女人真正想要既係乜
你自問既對佢好 同佢想要既係兩回事
當買個教訓 下次唔好咁傻啦
真係女人未到80唔好比飽飯佢食
做好男人...
我明
抵你死!!!!!

田田 ! ! !
same

我仲要帽埋

你算好好彩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞