自問已經對女朋友100%全心全意 但最後一樣畀人飛

184 回覆
285 Like 10 Dislike
樓上話女人易變心嗰班
我怕條女都冇真心鐘意過樓主啦

大家有對大家作出承諾
但最後背棄嘅係佢
可能佢無愛過我啦
對人好 佢更加唔會珍惜啊
對自己好啲啦巴打
我無諗過去滿足佢
只係自己內心對佢好
但...似乎只係一廂情願

你只不過係一相情願地以為自己對佢好

咁其實自己做嗰啲嘢係咪多餘?
咁一個男朋友應該點做? 唔需要去take care佢!

問心果句
你俾緊既野係咪佢最想要既野?
佢最想要既野又係啲咩野?
佢既夢想,目標係咩?
同你既方向又係咪一致?

唔係話你做既野係錯
照顧人係岩既
但除左呢樣之外
佢仲需求啲咩? 有無溝通過?

記住
我唔識你你都唔識我
我唔會無啦啦攻擊你既,亦都唔係想攻擊你
但我希望你可以反思下
其實愛情既野真係無分對與錯

多謝你呀
我無覺得你攻擊我呀
你都係照講
我有去了解過佢
佢話佢無家庭溫暖
我只係想佢知道 有人會背後support佢
但最後..

調返轉
我又想問下佢有無從任何途徑,包括嗌交
表達過你有啲野應該做而無去做到
又或者佢期望得到而你未俾到佢?

其實重點係佢心底裡需要啲咩野
如果你宜家回想起來
有無啲事件可以諗起?

佢有講過自己想要友情
佢自己會好唔中意我同女仔friend熟
但佢自己就好中意同男仔熟

有一次我地嘈
佢話佢同個男仔Snapchat儲心儲火不停snap姐都無whatsapp
但佢反而話翻我同個女仔whatsapp左幾句
我唯一要求過就係叫佢同個男仔唔好熟得咁過分
但佢為左同個男仔熟呃過我

我及唔上個男仔?

雖然你同佢已經完左
但都同你講返啦

其實可以睇得出你同呢個女仔既溝通都未係做得好夠
好多事情你會自己做
但背後果套想法佢到底明唔明,明幾多?
我覺得就唔多啦

同埋就係佢都唔方係一個咩野對感情認真既女仔
相信我講完之後其實你可以諗返有好多例子可以證明到呢樣野
只不過你地一直無去真正面對
又或者佢一直都無對你講佢既心底話
又或者佢根本就唔係你想像中對感情咁認真

你呢個階段
我都經歷過
我無諗過去滿足佢
只係自己內心對佢好

問心果句
佢既夢想,目標係咩?
同你既方向又係咪一致?

唔係話你做既野係錯
照顧人係岩既
但除左呢樣之外

記住
我唔識你你都唔識我
但我希望你可以反思下

多謝你呀
我無覺得你攻擊我呀
你都係照講
我有去了解過佢
佢話佢無家庭溫暖
但最後..

調返轉

如果你宜家回想起來
有無啲事件可以諗起?

佢有講過自己想要友情

有一次我地嘈
佢話佢同個男仔Snapchat儲心儲火不停snap姐都無whatsapp

我及唔上個男仔?

雖然你同佢已經完左
但都同你講返啦

好多事情你會自己做
我覺得就唔多啦

你呢個階段
我都經歷過

我可能覺得
咁我好真心愛佢
為佢付出無別要下下劃公仔劃出腸
你講得好啱 可能佢真係唔明
所以其實我做幾多都無用

可能太愛佢
我接受曬佢所有啦..
多謝你
拍拖一向都唔係話你對佢好佢就對返你好架啦
你估宜家養狗咩
更何況養狗都唔係咁樣啦

成個遊戲個玩法其實你仲未明
你對佢好,咁佢需要既野係咪呢樣先
佢想要既野如果你俾到佢既
佢就唔會走啦

人與人之間
向來都唔係睇你可以付出幾多
我理得你付出無限,我無需要既一樣唔會接受
而係睇你識唔識得搵到佢想要既野
然後將呢樣野帶俾佢

睇透世事
所以真係無話邊個啱邊個錯

其實都係架
如果我係女人

有2個男人對我都同樣咁好
一個有錢,另一個窮
我真心諗啊通點解我要揀個窮
先唔計其他心理因素啦

再調返轉
2個女人都對我咁好
1個A,1個D
...............
女人賤撚種
利申 我都係一樣 付出100% 換黎一頂綠帽

I know how that feel bro
我無諗過去滿足佢
只係自己內心對佢好

問心果句
佢既夢想,目標係咩?
同你既方向又係咪一致?

唔係話你做既野係錯
照顧人係岩既
但除左呢樣之外

記住
我唔識你你都唔識我
但我希望你可以反思下

多謝你呀
我無覺得你攻擊我呀
你都係照講
我有去了解過佢
佢話佢無家庭溫暖
但最後..

調返轉

如果你宜家回想起來
有無啲事件可以諗起?

佢有講過自己想要友情

有一次我地嘈

我及唔上個男仔?

雖然你同佢已經完左
但都同你講返啦

好多事情你會自己做
我覺得就唔多啦

你呢個階段
我都經歷過

我可能覺得
咁我好真心愛佢
為佢付出無別要下下劃公仔劃出腸
你講得好啱 可能佢真係唔明
所以其實我做幾多都無用

可能太愛佢
我接受曬佢所有啦..
多謝你

唔得架
拍拖好結婚好生仔都好
都無人會係你心中條蟲

有啲野你唔講唔講,就無人知架啦
靠佢 feel 到? 食得屎啦咁

愛就要出聲
同樓主一樣 分左兩個月已經
有時對一個人太好 未必會有好報
愛情就係咁不可理喻

當然前提係你對佢一切
係佢想要既
如果唔係 你做既野只會比佢壓力 變成一種負擔
經歷緊比人好好咁對待
未一齊 唔敢一齊 就係佢對我太好
呢排一直都好認真思考緊呢個問題

唔想佢冇左自己既生活
想諗清楚自己係咪淨係貪佢對我好
同時好擔心如果真係一齊左 幾時就唔再對我好

之前都試過有個男朋友對我太好
乜都會就哂我
後來淡左 可能係冇乜火花
但我唔同意話good girls love bad guys
經歷緊比人好好咁對待

唔想佢冇左自己既生活

乜都會就哂我
但我唔同意話good girls love bad guys

正如你唔會同老豆拍拖
你努唔努力同條女變心冇關係喎
經歷緊比人好好咁對待

唔想佢冇左自己既生活

乜都會就哂我

正如你唔會同老豆拍拖

但其實當有人提到 唔通對另一半唔好咩
我又覺得唔識駁
點先為之岩岩好 點先為之太多
不嬲呢啲野都唔係包生仔
做野對人好嘅時候應該係因為你個刻想 做完自己都會開心
唔係為左求人日後留低

想像一個你無感覺既人係咁對你好
你會感恩但都會覺得內疚同有壓力
仆街自私既先會忍心一直拖住 一味接受人地既好
女人賤撚種
利申 我都係一樣 付出100% 換黎一頂綠帽

I know how that feel bro

同是天涯淪落人 最慘嘅係另外條仔對佢好衰
經歷緊比人好好咁對待

唔想佢冇左自己既生活

乜都會就哂我

正如你唔會同老豆拍拖

我又覺得唔識駁

當真心愛一個人
其實真係會盡自己努力對佢好
為女痴狂既都係垃圾男人
女 你怕無咩好人好者?
你專注做自己想做既事
慢慢就吸引到人咖啦
自問拍過幾次拖
佢係我唯一真正愛過嘅人
就結果係咁...

報應
你女友係咪跟左果個要生要死的男仔?
經歷緊比人好好咁對待

唔想佢冇左自己既生活

乜都會就哂我

正如你唔會同老豆拍拖

我又覺得唔識駁

當真心愛一個人
其實真係會盡自己努力對佢好

落力為你好...

上面有個巴打講得好岩
有時對方對我太好真係好怕自己無辦法比返相同回復
唔係話我唔肯付出 我當然都會犧牲自己時間搵佢 陪佢

同埋另外我自己係比較獨立 我唔知你果個係咪啦
你對佢既好其實相對係佔用左佢既空間同資源 都會抖唔到氣
你覺得你對佢好好 其實係佢既角度會剝削左佢
你可能花好多時間陪佢付出好多effort 有負任心既人都會覺得要「回饋」返比你 但其實佢可能就係花少左同朋友、同屋企人或者獨處既時間 which is 對佢可能好重要
conclusion可能係話 大家對「情人」既priority唔同
你付出得再多 只要唔係對方想要嘅嘢 佢都會覺得唔夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞