有時真係寧願揀hk express都唔揀香港航空

256 回覆
616 Like 87 Dislike
CX同UO最多都係旺季隊crew爆鐘cut機
HX真係會好似唔夠客咁臨飛前幾日通知cut機
坐HX去兩個禮拜日本旅行盛惠4千幾, 對比UO價錢合理好多
爆谷真係 CLS

有次個外國人由台灣返香港,HX 派唔知乜嘢包,反正我搭親 HX 都唔會食佢個難食包。

坐我隔離個外國人話自己係 vegetarian ,問空姐有冇其他野食,個空姐話有。本身我以為個空姐會拎個素杯面俾個外國人,點知係俾左包爆谷佢。
早機uo咪一鳩樣
加錢買闊位囉
12a12f 相親位
早機間間都慢+嘈
hx有免費揀位
我昨天先同朋友講HX的空姐靚女過UO同CX
係 同埋態度仲好過cx有啲直頭嗲聲嗲氣 救返個brand唔少
懷念red eye JL736
hx cx 都垃圾
香港航空有閹割版商務
好似唔係好貴
NH822/821真係令人懷念,
822 清晨05去到羽田, 接駁到所有朝早開嘅國內線,好多時中午都未到就已經去到目的地,上到北海道都係九點幾

返香港開01可以向東京都內玩到最後1分鐘先入機場
如果國內線轉機返羽田,亦都輕鬆駁得到821返香港
cx衰嘅嘢 uo都有

唯一好啲係leg room大啲 後面條友冇咁易"銀"到你

上個月坐cx隔離條友都係郁身郁勢 係咁整到我
真,我開頭去程以為自己好彩,點知回程又係靚女+好態度,真心加分。仲有件制服都靚過UO多多聲啦。
但衰在d飛機好殘舊
上星期坐HX有電視睇
我都係近期受害者
夾硬轉左早班機
本身快閃四日,因為第二日有緊要公事
仲要調早我大半日(本身係靚時間,宜家係差時間)
嗰日係旺日子

我只係想唔好咁臨時容易改人哋班機
咁樣會好影響到人哋行程
但係我唔覺得香港嘅航空公司想做好啲

Hx客服已經好一般,點知uo客服質素差過hx
有咩好比較... 兩間都係垃圾
加少少錢買睇空姐底褲 抵
深圳飛南京
你誤會咗,南京番香港只有兩個鐘頭,機票又平又有麵包食已經好好
UO leg room大
你都去得幾少旅行喎
其實係咪無機會開得番?
何不食肉靡
下 有UO仲貴過HX喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞