科大22歲男生 校園內天橋墮地亡

166 回覆
117 Like 8 Dislike
[星島網]今日(6日)下午4時50分警方接報,指科技大學一名22歲姓梁生倒臥校園內,救護員接報趕至,將男生送院搶救,可惜最終不治。初步調查,相信男生從鄰近學生宿舍一行人天橋位置墮下,現場沒有檢獲遺書,墮樓原因仍在調查。

科技大學回覆查詢時表示,墮樓男子為科大學生。大學對此深感悲痛和惋惜,向其家人致以深切的慰問,並將為他們提供適切協助,亦會為大學師生提供情緒上的支援。科大呼籲同學,同學如在情緒方面感到困擾,可隨時向學務長辦公室尋求協助;大學亦設有24小時心理輔導熱線(8208 2688),服務有需要傾訴的同學。
科大年年都死緊1-2件咁
果個位係唔係風水唔好
讀咩科

讀大學都可以讀到令人想死的,盡力啦,讀到就讀,讀唔到都可以有其他出路的
淺水灣就多有錢佬
清水灣邊度多有錢佬住
大學難撚過中學唔只10倍 利申理科撚
下世小心啲 唔好讀科大
咁渣
明白的,搞到搞,搞唔到投降不為過,唔洗死的
今日有個中大
都畢業咁濟
呢個年紀係咪多數為情?
諗起2019年,科大生周梓樂又係跌死
風氣問題
屌那星係科大canteen食餐飯都已經比GPA話題淹沒
食飯話題:gpa, course, intern, cert, further study, assignment/quiz/exam, grade
Exam period ?
依家啲10死廢青
dse越改越淺
阿豬阿狗都入到大學
讀唔嚟就走去自殺
讀唔掂就出嚟做地盤啦
有人喺下面行過真係畀佢累死
老實講 quit唔quit係佢個人選擇

真係唔想捱 好辛苦到想死 一刻都唔想生存
咁應該係專重
跳磨菇??
rip

其實我都係
不過捱過咗
舊制果陣自殺密度仲高
Cls 讀唔到GPA低爛分真係唔使死嘅如果聽日係世界末日嘅話
但係事實唔係囉,當你見到溫極都唔完嘅嘢 嗰種失望嗰種落差伴隨而來嘅恐慌無助敗感挫敗感箇中壓力真係想跳樓死
過兩日我都想做空中飛人 好L難讀呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞