有無人都試過最好嘅frd走咗

86 回覆
882 Like 17 Dislike
試過一個由細打波到大既fd, 上左大學後少左聯絡,有一晚搵我打波,我咁岩唔得閒冇去到,結果佢果晚打打下波走左
雖然知道你老友死左,都唔會好受得去邊
但都想講
你最好既朋友先係半年搵一次
做你朋友認真可悲

睇死你都係擺個fd上枱,扮可憐果D fuckboy MK仔
有無擺埋篇文IG FB Threads呀
直接同佢講
個時我講完攬住佢喊左晚先叫舒緩到D情緒
屌你老母仆街啦,有閪插就無兄弟家下上來叫春

有異性無人性都係死仆街來
職左女朋友就唔會理兄弟,人之常情唔需要自責
Take care
唔係最 fd 但都十年朋友
有段時間成日 message
之後斷左 出事之前一排又 message 翻
前一日仲有 WhatsApp
上連登見到交通意外新聞就諗會唔會係佢
再 message 佢已經冇人覆了
人真係太多, 都唔求好似北歐個種重視personal space,
香港係平日dayoff 落街都同人撞餐懵
屌你老母你傻㗎?寫明「自殺」唔係「被殺」,咁唔係自己揀咁係點理解先啱?我寫我fd嘅事關你撚事?你老豆老母暴斃你唔撚好講出嚟呀,鬥慘唔啱㗎
有朋友走咗當然難受,但你就算無拍拖都係一兩月搵佢一次,一拍拖半年嚟連text都無,講真你問心你有幾當人哋係老死?
放心出去拍吓拖過幾日就冇事
有異性無人性
大約廿年前都有朋友跳樓
姜b試過,所以寫咗dear my friend
咁又唔一定喎,真心由細識到大,交心嘅朋友,先最唔需要靠不停聯絡維持關係,而係無論隔幾耐無搵,對方都仲係由心底當你係老死。

好似我自己咁,好朋友中有啲人已經有妻有兒有家室,自己又無生細路走咗去發展其他興趣,共同話題少咗又知對方忙咪少咗搵對方出嚟,但一但有人開聲約就一定會出嚟,唔會作藉口
好多年前我都有個大學best friend,當年畢完業返咗工變得好少見,有一日突然收到電話話佢死咗。「哦」完之後收線,當刻冇喊冇乜感覺,同你一樣之後成個人渾渾噩噩,當然一切如常,除咗內心,大約半年掛。
當年都好嬲佢走都唔講聲,只要佢肯講我辭職做乜都可以,再唔係正正式式道個別都好吖。
亦都係咁啱嗰一日同另一班大學同學食飯有提起佢,仲有話想打俾佢問吓佢喺邊,最後冇打到,都會好嬲自己點解冇打到,嗰晚佢就係去緊自殺...
可以點?咁囉可以點。咪繼續行落去,百年歸老落到下面,再打柒個衰仔再道歉囉。我個人冇乜可以建議,喪禮好好咁同佢道別,得閒拜吓山。

只能夠向各位有自殺念頭既人講,俾個機會你朋友,俾個機會真心當你係朋友既朋友。
科大生?
半年都唔搵有幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞