【洪水橋】2分鐘決定買誠哥盤 收樓無奈接火棒

525 回覆
160 Like 27 Dislike
買新樓行去counter就要篤買邊個單位架啦 ,唔篤就過主,我諗佢2分鐘係講緊呢個個程 個個買新樓既人都係2分鐘㗎啦,冇人做得到 ,唔知頭唔知路嘅人當然會俾報道嘅標題吸引到 覺得好有趣啦

事實上由佢睇示範單位入票,揀定心水單位,出席買樓 都決定買樓 ,最少都有72小時俾佢諗清諗楚 ,買得就好唔怨,純粹係因為樓價整體跌咗 ,買錯時機 。
日後將會有洪水橋站,仲有北部都會區,如果呢區置業的話 ,相信日後同邊落成既商業區主會帶旺洪水橋

傻撚咗
有咩商業活動?廈村盤菜賣上去南山?
成個大西北打通晒 就當粉嶺新田呢啲垃圾區都近深圳CBD做起咗 都未輪到你啦
何況大都會係深圳 深圳一定最多落袋 洪水橋發大財?
P牌死傻鳩
如果住屋企先可能得
佢咁樣應該冇買保險又比好少家用果d
懷疑佢地真係會講呢四隻字 否則無人會拍版
俾aa狗講兩講就租變買
90後入世未深
20年後買既有邊個唔洗蝕
就算樓價升少少或平手都冇太大的損失。

邊個話一定升?
萬二租以內可以 佢地咁嘅心態 本身都係住開大西北架啦
村屋真係唔好亂買,買之前租左住一兩年,睇下埋唔埋到堆,條村有冇特別麻煩既人。

唔係買左你都幾大鑊
自住驚閪
成個大環境都衰又加息仲走去送錢俾地產商洗
供500萬要3-4百萬利息,不如豪飲豪洗,人生好短
最重要係而家香港個定位係徹底改變,由以前中美西方之間門戶,變成國安漏洞既國內城市,呢個先係致命
係咁話 冇人有水晶球
宜加按保 村屋借盡最多8成半
屋苑 有規模 完全冇問題 除非單幢又殘又舊
太監教人做愛
連登仔眼中50以上叫正常,30-50k 叫窮人,30k以下直頭唔喺人
無左租界效應
早兩日先見到話西貢村屋大平賣
因為同鄉黑傾唔掂數唔比渣車入去
仲好搵過股票
供緊樓嘅同事成日都話:
樓一定升架 保值

btw 自住驚閪呢句說話只係打飛機用
自住確實係無影響 但心入面一定形住形住
呢度d 人成日笑鳩買樓既人層樓跌價
一定本身都係識低位買股
賺返幾倍先離場果d
次次 amc、gme、tsla、nvda、tqqq 都係低位入 peak 位放
個個都發過豬頭
所以轉工 +30% 就真係未必好搵過股票
佣金差十倍
袋袋平安
冇上開房屋台,對AA冇抵抗力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞