張致恒老婆雯雯驚爆連環不幸事件 IG發布難過消息:初步懷疑係腫瘤

597 回覆
26 Like 536 Dislike
人地有錢請工人
戇鳩先信佢地冇錢
訓街再開post啦
認做契弟都制啦
大佬啊 你feed 到人地又想生多個啦
pin this
覺得佢屋企環境應該好污糟或勁臭,應該勁易病
快撚啲 唔好累啲仔
狗狗有癌症得個google search
養狗養仔養工人養馬會
息肉嚟姐 點會咁易比佢死
證明個雞棚開始冧 金主們開始醒覺
原本可以分幾個月賣慘 而家一炮過掟晒出嚟
咁快玩到絕症咁下次要死一個小朋友先突破到
講咁多咪又係鋪路話今個月冇錢交租
就算唔係錢既問題
比佢2個教都唔會好得去邊一陣教到又係咁煩
緊係讚喇,我睇完都以為係去私家check到,點解係寫急症check到
請工人個下笑撚咗
安全套應該呢個時候啱搵佢哋做代言
咁L 折墮一早可以避免
請工人要有入息證明
到底佢哋點請
倒米咩,一陣有第5個咪仆街
依樣唔準笑佢 。 我屋企兩個小朋友都兩星期一次感冒 。一個感染返到屋企就會惹比其他人 。大人感冒無乜事 。小朋友感冒,39度高燒係標配,一燒就燒四日,加多三日感冒病徵會退,前後七日 。 但 兩星期後又會再感冒,又再loop 返上邊
計錯曬
首先n班係兩至三歲先會讀,而且非必然要讀。就算真係讀得係三四千蚊一個月

六個人加寵物,大既兩房加埋瞓廳其實都得,但係有工人恐怕要三房

市面三房連工人套房六七百呎,租緊23K
小朋友學校訂飯好平
不過一個單位一個水錶,用水量一高,其實都好貴。 煤氣又係貴,電係日常生活主要能源,肯定冇得平,再加埋電話月費,上網,除返開一個月嘅價錢,加埋大約2千蚊
兩公婆平時雜項零用開支五千蚊
加埋隻狗,加埋飯錢(小朋友學校訂飯兩百幾蚊一個月)當8000

佢哋家庭月入四萬蚊就有夠洗
假設請工人之後,兩個出嚟做嘢,加埋工人五千蚊一個月, 每人每個月搵兩萬三,唔敢講容易,但係應該唔難
好心唔該唔好再捐錢俾佢哋啦
我好想睇佢哋點收科啊!

如果真係咁窮

我好想知佢哋可以點樣渡過難關繼續生存

我好想睇到Steven做地盤呀!!!
用Hegen奶樽,唔會窮得去邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞