係香港做工程督察算唔算基層救星

189 回覆
38 Like 169 Dislike
基本上報個HD畢業就考得 人工又高
Shhhhh 靜啦
珍 門檻底 權力大。

係地盤打橫行都吹佢唔脹,周撚圍r飯食 r咖喱 根本都管唔到。監管之人,無人監管。

結論:香港工程比狗做。
第一, AI 唔會直接請, 95%都係請返D WS1 , 咁點入呢, 就係學徒就係EMSD, 再考入去做WS2, 咁WS2都係95% 請返學徒啦

中間就一定逼係你讀返上DEGREE, 基本
即係你要入AI, 就要由學徒就係入面做, 仲要萬中無一, 就好似以前考CE同AL, 由中五計, 唔計後門, 得1/8 機會率入大學咁

所以咪傻啦
珍 下面個班做生做死人地一句唔收貨又要重刷
靜啦
in 差佬督察中7就得啦
人工仲要高咁多
屌喇媽 少少野唔得 咪執囉,頭不也回就reject, 然後同你玩情序,拖尻你,又食又拎 比人追撚住黎打都唔撚抵可憐。
惡做位聽講請晒
大把暗盤邊有咁易入
我識個啲都係廿零歲做幾年已經做緊
呢三皮野唔係咁易逗 高學歷又唔會做呢d
hd出到黎又要考黎考去 過五關斬六將
助理做上去就金字塔式咁上 等人死先到你
夠撚膽?雪糕佬拉人?
隨時ai做到退休
我睇個升職比例仲好過護士
心態不正確。

有心做點都要試,你連六合彩都唔買,點會中頭獎。
AI都萬中無一?
應該話有心跟佢條隊嘅玩法,一步一步上,應該實有
咁就要問下
德勝

應該係我見過最癲既email
https://lih.kg/3018330
我見大把AI都係牛奶仔咁 都係咁做
我自膠但唔係好明點解要做AI就要由學徒做起
政府邊得呀, 私人公司, CONTRACTOR 就得, 2萬幾3萬左右啦唔跟政府rss point
識幾個讀完degree唔考牌去做IOW、COW,
consultant果班工程師OT到隻狗,佢地就日日準時收工仲要勁好pay,
傻閪先考牌
政府係咁撚狗, 你入私人就唔洗喇, 西科就上到, 但私人d COW 入返政府都係in ws2 個下on9
前提係
要考到入去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞