郭晉安歐倩怡離婚,男方手持5項物業,市值近億元,夫妻二人未曾聯名持有物業

356 回覆
138 Like 5 Dislike
睇完呢句就知你係死毒撚
唔可能將一件事歸因於個人主觀認為既原因
唔好搞笑啦, 結左緍咪一樣照分到
而且一齊得成18年點會為錢
貪錢既2,3年就拜拜啦
阿旺都幾仆街 老牛食嫩草 仲要咁姑寒
今次分返阿旺2-3個物業
過幾年再嫁人
我唔識咁多,淨係參考終院案例
SPH v SA [2014] HKEC 957(FACV No. 22 of 2013)
你識不如你講解下
區倩怡近年讀左個營養師課程,又好積極咁搵生意,可能都係為左離婚要自力更生。40幾歲係人生第二春,咁後生生左2個細路又冇出黎做野,仔女大左,而家想做番自己想做既野都唔出奇
相反個老公已經奔6,心態同體力上都衰退緊,一路以來都係男主外女主內,一下子轉左角色,個男既未必接受到
睇佢5層樓寫哂自己名就知佢係好大男人啦,覺得錢係我搵哂,物業梗係落我名。你試下問個老婆,我出錢買層樓但寫你名,你估個老婆會唔會話唔要呀?
似係你天真,人地唔想答記者先咁講你又當真
劉有有冇管佢地財產點用得佢地知,但買六千萬既樓點會唔知。你當佢地一百幾十億身家咩
識玩,中出妹豬私有化
嘩屌 你好撚父權
點解女人 唔可以出嚟做野 一定要靠男人
娛樂圈好多所謂的「模範夫妻」表面恩愛,其實一早貌合神離,甚至面臨「離婚」邊緣,「小雲」自細恨做明星,儲心積慮考入銀幕做練習生,可惜生得細粒又成副妹仔格,真係好難出位。但呢個世界,有小姐亦要有丫鬟,小雲畢業後對自己一直做綠葉深心不忿,奈何天賦有限,唔到自己唔認命。不過最好彩係因為工作遇到「吉仔」,而吉仔都唔係咁好彩,出道多年都係做三線配角,演技不是不到家,但就欠咗運氣。遇到小雲之後,知道對方未拍過拖,亦對自己有好感,但自愧事業無成唔敢行多步。小雲平時性格內斂,但唔知點解對住吉仔就主動出擊,女追男隔重紗,好快兩個就拍拖,吉仔亦開始做男主角,而且其中一部劇集有突破,好評如潮。

吉仔覺得小雲真係旺自已,提出一齊同居,小雲以為米已成炊,點知吉仔一直怕畀承諾,拖咗足足幾年,由於小雲想結婚,終於諗到自殘呢招,迫吉仔乖乖就範。有時夾硬得到又未必好,小雲婚後即刻生幾個,吉仔亦盡好老竇責任,非常顧家,掛住搵食,諗住小雲一直係好女人格局,咁恨結婚生埋細路自然埋街食井水安安份份,令自己無後顧之憂。

點知小雲婚後覺得好悶,趁帶細路返學期間走去上興趣班,因為好多同學,令小雲增加社交機會,發覺外面的世界多姿多采。同時遇上一個「讀書人」發力狂追,小雲的感情世界一向dry爆,有人追當自己公主咁招呼,自然春心盪漾,話咁快就對吉仔無晒feel,當然無feel,而小雲決定一搏,單方面入紙申請離婚,殺吉仔一個措手不及,依家正用盡方法,包括畀晒副身家,希望挽回小雲變咗嘅心,如果傾唔掂數,呢對模範夫妻離婚真係會震驚全個娛樂圈。

https://std.stheadline.com/realtime/article/1898056/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E5%A8%9B%E6%A8%82-%E6%98%9F8%E5%8D%A6-%E6%A8%A1%E7%AF%84%E5%A4%AB%E5%A6%BB%E7%88%86%E9%9B%A2%E5%A9%9A-%E5%B0%8F%E9%9B%B2%E5%87%BA%E8%BB%8C%E7%99%BC%E5%A7%A3%E6%B4%BE%E5%B8%BD-%E5%90%89%E4%BB%94%E7%94%A8%E6%88%90%E5%89%AF%E8%BA%AB%E5%AE%B6%E7%AE%8D%E7%85%B2
連登仔理論
結婚一定會離婚分身家收場
原因一定係有人出軌 當中九成毒撚斷定係女人.

快啲去死啦你班死毒撚
你quote返樓上位清講啦,信唔信唔關我事,純粹見你get唔到人哋想講乜無啦啦彈句"知唔知乜嘢係首置"咁型所以highlight返句野俾你姐
男人無咗女人唔得
有冇睇忠奸人
外景係公司
廠景唔係
外景你係外判請左好多人係度
燈光 電纜 搭景用鋁架 用時間計
如果有搞trust 呢
咁係咪份工個老細好人唔照肺
無乜deadline就唔當係份工?
自僱人士呢?

家事點會無deadline
你交水電媒 幫個仔報學校
大把嘢要限期內完成
做得唔好一樣要俾四大長老,甚至伴侶照肺
未計家事係24小時全天候咁做無得放工
Workload根本比好多工仲大
講得出輕鬆過返工嘅一定係無做過
咁d揾食渠道俾男人霸哂
女人要揾食,唯有喺男人身上拎
又仆街左啲
交晒啲錢俾條女管仲衰,離婚隨時咩都冇
係,郭勁大男人

佢騎劫人代人講野,係典型手法,我老豆就係咁
男人怕寂寞
好似話婚內資產先計數
佢唔幫手但無幫倒忙
其實已經係有助女方發展事業
大把男人係拖後腿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞