郭晉安歐倩怡離婚,男方手持5項物業,市值近億元,夫妻二人未曾聯名持有物業

356 回覆
138 Like 5 Dislike
睇咗你幾個reply.
其實你唔應該結婚 或者唔應該喺香港結婚

極度理性情況下 家務請菲傭$6000 性慾叫雞搞掂 咁就最抵 。

但家庭好明顯就唔係咁計,你過得好 亦想對方過得好 。多少有啲感情元素在內 。
買bitcoin法律上唔當資產?
但原來她未曾與郭晉安聯名持有物業,而郭晉安曾解釋,因為歐倩怡不喜歡處理文件,所以每次買樓都是他親自到律師樓處理。
唔會 。反而係贏硬
無錢無樓=依靠老公 照顧子女 冇經濟能力= 分身家同贍養費
一個不能類比既關係論證,所以要同意?
然後憑個人主觀視角下,認為事件發生與單一原因有強烈正比關係

同埋你要分清楚咩叫實例先,你從來冇提供任何一個實例,唔係作一個比如就叫實例
無聯名一樣可以分一半業權做贍養費
阿旺原來鍾意玩無套瘋狂中出嘅
我想對方過得好同時人地唔一定咁諗
我只係覺得離婚分身家,對身家多嗰方面太唔公平
有朋友就係咁父母遺產都俾佢老婆分埋

所以你講得岩,我係唔岩結婚
啱呀
如果阿旺咁精, 結婚前分分鐘有曬婚前協議
歐倩怡右面張相勁靚勁可愛
所以老婆都要盡責,拜埋老公嗰邊既父母
佢演技好,又無咩負面新聞
你呢個連登仔咪講晒成個理論囉 快啲去死啦
咁咪證明阿旺做得岩 女人養唔熟
男人真係好賤,又要靚女陪,又要靚女俾你扑,又要靚女幫你做家務
但錢又唔捨得洗

挑,落bar都要請d女飲返杯,佢地先坐得陪你傾計啦

唉,俾啦,世界無免費午餐,但男人價值觀好多時覺得好多野係free,但女人就覺得全部野都要俾錢
又奸又大男人
我只係引用你哋呢啲連登冚家剷死毒撚嘅諗法
不代表本人立場
婚前資產可以唔駛分,結婚前最好印定哂d 資料交律師行保管
幻想"連登仔"諗乜 幻想埋套理論出嚟 自己講完又唔代表自己 有病去睇醫生啦
秦沛咪有版你睇
你走去包二奶養埋人地個女ok
唔好老果陣扮好爸爸就ok
實例其實一大堆
秦沛咪示範咗咩叫妻離子散
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞