戲院結業|疫情至今16間倒閉 UA全線落幕 北上潮比防疫措施更兇

202 回覆
130 Like 8 Dislike
求仁得仁
本身佢哋一大批唔坐 職場多競爭咗
家陣佢哋坐咗變相都幫咗香港
所以你話我事後孔明都好 我都幾贊成佢哋坐
而家串流咁平

睇一場戲既錢屋企任睇

唔使下下移民嘛?
而家一張飛過100, 係屋企睇唔好
個疫情既經改晒個睇戲習慣
仲未計班中產走晒 捱到三年算係咁
因為無政府補貼就真
關咩事香港大把賤種幾十蚊都唔肯俾

換血換咗200萬都有
班天龍人點會用香港價錢消費
一放假就上返大陸
就算睇有齊特效嘅4DX都只係150左右
資料來源?
其實係啲戲唔好睇。。。食完飯想睇場戲 冇一套想俾錢
啲粉人唔講疫情

就會講黑暴
再唔係就講佔中
唔關事,係乜都唔俾拍先攞命,拍乜都俾人批鬥
係連登先見到香港經濟唔好
d 戲飛唔賣咁貴 同 手續費咪多d人睇囉
普通 2D戲 夜晚睇 $100 一場戲. 兩個人睇戲食飯都3-400落樓.

你睇下$35 個日幾多人買飛就知其實唔係冇人睇.
摧毀緊香港…

無論係人口、生意、教育、官僚、制度,每一樣嘢都逐漸支那化…

再過10年,到依家嘅10後20後大個咗,人口又被大幅溝淡,仲有幾多人記得原來嘅香港係點嘅樣?
大陸3-40$, 睇完一場行入去第2場都無人理你, 成個戲院都無人.講野講劇情都無人理你
係大陸成埋野, 都唔洗300$

屌你香港睇一場戲平既100, 仲要同人迫,又唔出得聲,又多細路係到嘈,睇完戲成埋飯果日用成差唔多1000

同樣既節目係大陸做到3次, 邊有人係香港睇戲丫
香港睇戲仲有d on9嘢就係新戲頭2星期永遠唔比用會員coupon/現金券睇

依家英皇新戲都比用買一送一同埋 換票券/換分睇
即係個d 片主協議 根本就係焗9你另外再比錢買

我睇唔出現金券/會員積分唔俾用嘅原因.
都係真金白銀買飛. 你話套戲長嘅 咁咪補錢.
大陸都有外國片/香港戲上.
睇imax都係50-60
香港點同人比
而家香港剩低果幾百萬窮撚要儲幾個月錢先睇到場戲
你們叫人北上
網上買飛都收手續費,就擺明唔想撈啦
生意好##
lme
唔洗再吹北上潮啦
過哂氣啦
根本大數據比較返,唔會影響咁大
同早幾年比個人次比都冇咁大差別

明明係移民潮同啲人唔願洗錢係香港到
咪撚再兜啦
可以刺激中國自由行落黎以香港價品嘗中資美食~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞