[桌球] World Championship 2024 (43)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike

咁多場八強
侵係完全輸自己
三節都發揮唔到
啲long pot無哂
鍾斯有幾局已經放生佢
佢自己埋嚟搞唔掂就無得怨
尋晚係好想火箭贏,但冰真係值得入4強。
依家話考慮退休。 不過沙比技術唔夠75 三子。係心理質數好。
芥蘭到底幾時先升喱
上年Luca 真係上身咁。
睇番 Gilbert 42 歲先贏過一次排名賽,其實都幾慘
桌球壇講慘無人夠marco黎
以佢套波同實力 得3個ranking係世紀冤案
marco prime 果陣睇得唔多,其實佢瓣瓣有,係心理質數差??
但唔好以為jak jones好後生
都成30歲
Trump只係大佢4年
但贏多佢28個排名賽冠軍
都唔知係trump勁定其實係佢廢
睇番500+ century break 球手,Marco 真係贏少好多冠軍
點會退呀
雖然佢就算退都係one of the greatest of all time
4 world champ 22 ranking
加上條友退完都係翻去打美式
嗰期班八十後球手好準打法好侵略性
佢遠枱唔夠人嚟呢吓好傷
多謝你讚我
Break build 同頂級有得比
但佢long game 同最勁嗰班有距離
Cue power 弱啲
起break 機會少啲
打法略為保守 人又斯斯文文無乜氣勢
畀對手感覺係有得贏

最好比較就係四強嘅冰咸
都係break Building 強
當年marco贏佢攞業餘世界冠軍
對賽 macro贏多
生涯初期 都係Marco 優勝
但冰咸中年開竅 遠枱更加進取
打法更加侵略
同埋嗰期一季得6,7個排名賽
唔似而家個個月都有比賽打咁滯
多謝解釋,marco 依家眼疾,應該返唔到高峰啦
有期幾鍾意你
最Top個班對手都係個堆 但是個個都老左10年 點會唔跌watt

要班中年呀叔打咁多局波點頂 虐老咩
講白波講防守沙比好過老威啦
係唔夠佢準姐
支持嬌拔
贏過一次都算係咁
42歲Mark King 45歲咸美頓 46歲老米先贏第一次
以前咁少排名賽基本上冠軍有排都輪唔到佢哋 係排名賽天地銀行化之後多咗一批人破處
即刻無乜人留言
Steve Davis 唔知乜野係carbon footprint 😂
今年四強改咗時間表?以前好似係一日三個session
第一日2個
之後兩日3個
分三日 後兩日先係3個session
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞