[桌球] World Championship 2024 (43)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
事到如今反而想gilbert爆冷拎返次
呢個戲碼
希望Jak搞掂埋冰咸
出個新冠軍
沙比 但是隨時仲快過佢地收皮
Gilbert贏世錦李俊威有得叨吓光,Gilbert話全靠佢自己先打的咁好
蘿蔔之前話寧願咁都唔想無人睇

之前17年香港賽 連登鄉土FB又係香港人屌晒鬼話係又拍唔係又拍影衰晒

但蘿蔔唔只一次公開講過最鍾意香港既氣氛 唔係香港傳媒問
係佢自己無啦啦係Twitter講

早兩個月輸俾丁 又係有啲人嘈佢
蘿蔔賽後就係twitter講寧願咁都唔想無人睇

蘿蔔感覺上都幾正義
荷辛踩克魯斯堡 被勁多人+啲名宿圍屌
蘿蔔幫佢解圍話明明大把人鬧得難聽過荷辛 但無人敢屌
最乞人憎係響鈴聲同用閃光燈影相
英國啲觀眾賤過狗,由Alex Higgins,Jimmy White仆街到而家
見到人成日鬧大陸同香港觀眾得啖笑,大陸嗰啲最多係生番、太熱情唔識規矩,香港觀眾更加冇問題、除咗唔識睇拍太多手,咩手機電話響嗰啲度度都冇,英國班狗連尊重人都唔識。
遠嘅Davis、Hendry,近嘅2021決賽入場噓沙比,沙比打到最後一隻黑整噪音。
佢一打起 有自信
啲波好好睇
佢啲走位又夠進取
佢拎冠軍嗰届含金量十足
Dott (前冠軍) , Oso( 幾届冠軍) , Trump(前亞軍),布歐(前冠軍)
睇咗幾場Gilbert
真係打得唔錯
肥倫將會做新世一
好似係第一個無贏世錦做到世一
而且真係打得好精彩
尤其對trump 好多球都好難忘
一球cushion first plant
一球決勝局 plant
兩球都好難打
重有球重西救士碌架
丁都做過好似幾個禮拜
佢應該講年尾結算個隻
上年四強
決賽想睇Gilbert對冰
屌勁啲個4個全部出局
不過上年Luca都拎到真係無野無可能
Btw有無人覺得個個jak jones唔係好勁
不過係好擅長死磨爛磨
磨撚死左trump
下半場唔係佢磨死trump wo
佢甩左大把機會俾trump,係trump自己廢到癲
今年冰佬好勁,如果keep到打奧蘇既狀態應該是吊打
上線嗰兩個fit d
不過芥蘭大型決賽例牌手軟
由round1講到4強
隨時碌多2場做最廢世冠
以為上年光頭仔都下限
估唔到今年仲有可能創新低
佢4強decider個球擳shot有今生今世
始終好多人個心都想Ronnie拎多次世界冠軍再完美退役
不過我估佢會繼續打,直至拎到第8次為止
始終佢都想破皇帝記錄
不過當Ronnie真係拎到第8冠退休個陣
我諗全世界至少有7-8成人唔會再睇桌球
事實上除左巫師同埋老威叫做比較接近之外,無一個球手既水平同打法係比得上Ronnie

年年都咁講
多啲新面孔本應係好事
不過check下資料
最後生都30歲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞