[桌球] World Championship 2024 (43)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
可以唔使睇落去啦
想今年唔睇了
真係。。
反而今屆上冰咸贏,芥蘭同其餘嗰兩個真係冇乜感覺。。。始終冰咸攞過一次
芥蘭加油, 但唔太想睇
呢段係咩事
四場都爆冷
今屆唔洗再睇lu,慳返
今年世錦賽觀賞體驗真係極麻麻
前16集體甩轆之外呢屆賽事大部分比賽都打到支離破碎
今屆比賽比較精彩嘅應該淨係得williams同ding嗰兩場比賽
一早估到15年翻版 過程都似到十足十
冰咸要拎第二次了
Kyren三場都多重break兵不血刃,不過佢打波個速度應該無乜人欣賞
https://www.instagram.com/reel/C54UM-DMrMi/

我八強做既預測同米卡李察士有異曲同工之妙
雖然大家心入面都撐奧蘇
但係果啲都幾煩
有時奧蘇對手打失
啲觀眾拍晒手咁
好那唔尊重
higgins反勝艾倫個場勁熱血
佢打波ok. 係外型極度唔吸引
今年重break又唔多(有年破百過100,今年先得52)
好多磨30+分鐘嘅局
頭16又無咩邊個得

場外嘅新聞又好多
例如傾緊搬世錦去沙特搞
又有球手確認有人搞緊另一個pro circuit(類似高爾夫球分家咁)

難聽啲講,今年好似睇緊snooker點樣衰落緊多啲
Kyren 20年決賽之後都想佢有突破點知呢幾年都係浮浮沉沉
佢今年老婆同個仔都出事睇下今年可唔可以突破自己玻璃心攞返個冠軍叫比D動力自己同屋企人
只可以話結局好精彩

而家睇艾倫d波冇咁上下心理準備真係頂唔緊
始終好多人個心都想Ronnie拎多次世界冠軍再完美退役
不過我估佢會繼續打,直至拎到第8次為止
始終佢都想破皇帝記錄
不過當Ronnie真係拎到第8冠退休個陣
我諗全世界至少有7-8成人唔會再睇桌球
事實上除左巫師同埋老威叫做比較接近之外,無一個球手既水平同打法係比得上Ronnie
二師兄cue action 好穩,又唔磨,職業生涯破百率仲過過火箭
琴日尾二最尾兩局迫到火箭埋牆
扮咳真係好撚仆街有啲真係吼住人濕緊cue 先扮
真,完全唔知點解有人話悶,好爽快又肯起手,佢對梅菲嗰場決賽係4節都好好睇,大家開放到,你試下整場沙比對艾倫啊,一定勁趕客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞