恤衫男遇壞車趕唔切interview 發狂鬧港鐵職員:垃撚圾!

659 回覆
1416 Like 12 Dislike
個職員就係代表MTR架啦

連登仔好深思熟慮架
可以揾到馬時亨屌柒佢
屌完仲要狗鐵有改善

人地職員話出返封信俾佢
俾哂解決方法
佢當聽唔到咋
你唔好咁撚痴線啦

你唔好咁撚痴線唔比情緒發洩啦

你記住每日都咁樣鬧人囉
睇你幾時俾人捉入青山
事實佢篤鳩人拍哂片可以扮傷報警拉鳩佢啦
個職員eq好咋
郁手郁腳都俾你講到正常人咁

我無話佢正常人 唔好老屈
我只係針對你唔比人情緒發洩,而老屈人地係低等人

咁撚樣出哂手又鳩叫唔俾好正常姐
我都好大壓力
打人又好撚舒暢
不如你又俾我打一身好唔好?

你係唔比人情緒失控發癲;唔係情緒發洩。

你而家咪即係你口中低等人囉。打人

其實我邊句話自己高等
話打你=打左你
不如你去報埋警啦

你是否弱智?
你話人低等 =/= 你係高等 =/= 我覺得你話自己高等

咁就唔撚係""係識鳩屌發泄情緒""啦

情緒發洩比你講到變低等人。唔講仲以為你呢世人都未發過脾4

事實佢係淨係鳩屌喎
打個電話俾hr話壞地鐵好難?
叫埋職員聽電話解釋囉
痴線咪認左佢囉
及早就醫呀

你又知無?
你痴線就唔好當全世界都痴線啦

你又知有
如果同hr解釋完,佢洗咩噤燥?

分分中hr唔接受佢解釋囉 咁都問

學你啱啱同前2頁既回答方式,你又知hr唔接受?
ok,我當hr唔接受,佢唔識飛的,影片中見到佢選擇屌到第二班車嚟佢先走?

咪就係大家都唔知,你班人屌9佢無搵hr處理咪多9餘囉
懶醒咁

你都識講hr唔接受,仲飛咩的啊

岩呀
你屌完個職員hr就會接受
睇完條片仲會加你人工到100k

事實佢係淨係鳩屌喎
叫埋職員聽電話解釋囉
痴線咪認左佢囉
及早就醫呀

你又知無?

你又知有

ok,我當hr唔接受,佢唔識飛的,影片中見到佢選擇屌到第二班車嚟佢先走?

懶醒咁

岩呀
你屌完個職員hr就會接受
睇完條片仲會加你人工到100k

岩啊 你繼續ff
好想知佢究竟in咩工 同最尾點解釋

解咩釋呀
香港啲閪人實話你唔早啲出門口架啦

你應該要預左係有突發事件

早一日坐定係間公司附近嘅麥當勞等

笑撚左

發脾氣都有程度之分
咁撚樣成個痴線佬咁搏入青山呀?

咁就唔撚係""係識鳩屌發泄情緒""啦

情緒發洩比你講到變低等人。唔講仲以為你呢世人都未發過脾4

事實佢係淨係鳩屌喎
叫埋職員聽電話解釋囉
痴線咪認左佢囉
及早就醫呀

你又知無?

你又知有

懶醒咁

趕得切唔到佢唔接受,座的士快啲定座西鐵快啲,我相信你識分辯
喂, 黑狗俾人小, 你地話佢人工包左。

垬鐵職員俾人小, 人工無包?
幫壓榨小市民嘅大財團打工, 唔好話我知無預到俾人問候,
佢嘅高EQ當反應都睇到肯定有內部指引, 垬鐵係有預備到。

唔好攞其他服務行業嚟講,
運輸速遞樓面清潔看更, 無大事我都唔會去問候, 呢啲工種真係值得尊敬。

垬鐵? SORRY不了, 絕不容忍。

建議你日日去港鐵站屌鳩班職員

出中到大事實去屌, 放心
無事走去屌咩? 留番啲力同女友砌好過啦。
上面有巴打講過 唔係壞車 而家有其他人跌左條匙落去 唔知連登仔會點轉軚呢?

運輸速遞樓面清潔看更, 無大事我都唔會去問候, 呢啲工種真係值得尊敬。

咁呢單係大事定小事?
係屌都屌高層啦垃圾,屌職員做乜鳩

高層你見得到佢?
定你可以走得入青衣個總控制廳屌個班人?

連登果然好多勁人, 我都只入過總控制廳一次...
其實我覺得藍衫係值得體諒
香港呢個環境對於一個正常人黎講已經都好難唔失控
小至日常生活 到大是大非 都係一直容忍
今次可能藍衫係有其它野可以俾人講 但純粹以發洩真係可以體諒

有咁多如果?
自己eq低成隻癲狗咁屌人 抗壓力咁低 做撚到野咩

乜撚野邏輯嚟 抗壓力低=做唔到野?
大把名人成日發癲啦
你班撚樣咪又係話佢地藝術家性格
佢地又做唔到野?

請問名人係成左名上左位先發癲

未成名無人識 工都未有就發癲?

我個論點只係抗壓力同辦事能力冇關係
冇錯 名人係上咗位先發癲
但係同時都有名人上咗位而唔發癲
佢地兩者辦事能力可以不相伯仲
但抗壓力都有高低之差
所以再一次證明 抗壓力低=/=辦事能力低

我都覺得恤衫佬發癲係不智
每個人都有爆煲嘅一刻
你唔會知佢發癲之前經歷過啲乜
所以我會體諒佢
而唔係影佢上網笑

咁一個受唔到抗壓力而容易情緒失控咁屌人點樣做到野?
我真係未見過一個eq差 少少壓力就崩潰發癲既人可以有幾做得野
你除非打風流工啦 咁我無話可說

宜家係佢搭車,要比錢受氣
打工係收錢受氣

樓上有人話個員工無辜
打工有幾多個唔係wfc
架車壞左關我撚事咩

你去戲院睇戲 套戲唔好睇 你係咪會去屌柒個唔撚關事既職員呀

咁你入到戲院
職員同你講機件故障冇得睇
你係咪多謝個職員好盡責?
宜家段片究竟係屌架車壞定係屌架車慢或者坐得唔舒服

唔得架 樓上會話你低等人
點解我覺得個恤衫男無論語氣、聲線、手勢、肢體語言都好似劉馬車

講落又幾似

唔怪得咁燥無人請
上面有巴打講過 唔係壞車 而家有其他人跌左條匙落去 唔知連登仔會點轉軚呢?

其實由佢屌去到上車都係幾分鐘
月台又冇咩人
又冇上新聞
只係阻左佢幾分鐘就發撚哂癲
佢遲唔遲到根本唔關狗鐵事
但就成班痴線佬出黎撐佢
講到佢俾人阻左幾十個鐘咁

請問名人係成左名上左位先發癲

未成名無人識 工都未有就發癲?

我個論點只係抗壓力同辦事能力冇關係
冇錯 名人係上咗位先發癲
但係同時都有名人上咗位而唔發癲
佢地兩者辦事能力可以不相伯仲
但抗壓力都有高低之差
所以再一次證明 抗壓力低=/=辦事能力低

我都覺得恤衫佬發癲係不智
每個人都有爆煲嘅一刻
你唔會知佢發癲之前經歷過啲乜
所以我會體諒佢
而唔係影佢上網笑

咁一個受唔到抗壓力而容易情緒失控咁屌人點樣做到野?
我真係未見過一個eq差 少少壓力就崩潰發癲既人可以有幾做得野
你除非打風流工啦 咁我無話可說

宜家係佢搭車,要比錢受氣
打工係收錢受氣

樓上有人話個員工無辜
打工有幾多個唔係wfc
架車壞左關我撚事咩

你去戲院睇戲 套戲唔好睇 你係咪會去屌柒個唔撚關事既職員呀

咁你入到戲院
職員同你講機件故障冇得睇
你係咪多謝個職員好盡責?
宜家段片究竟係屌架車壞定係屌架車慢或者坐得唔舒服

起碼我唔會屌鳩人先
公司有錯佢控制唔到
咁多服務性行業既人話香港人最西
睇黎就係多得你呢種人

港豬比人恰到上心口都唔識發惡仲要唔比人地發惡

咁呢單係大事定小事?

假設我係去見工俾人咁阻一阻, 又有職員嚟處理, 我肯定屌。
但可能一句起半句止, 除非係比見工更緊要嘅事。

另外預早去見工呢點, 我識我知, 住離島, 去親見都會早一個鐘到, 公司附近HEA下放鬆下, 半個鐘左右先上去。
太早到都有位俾HR入, 早半個鐘應該係容忍範圍內。
有問題 我想問港鐵唔係私營?驚delay咪搭其他車囉 自己渣車都得呀 小學雞老師都會教你要預早出門 遲到就係自己責任啦
雖然嗰職員有啲慘
但垃圾港鐵成撚日壞
睇佢屌得好爽
垃撚圾
平時都唔知阻尻咗幾多人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞