深圳陳鵬鵬潮汕菜攻港訂4大服務承諾 「衝擊」香港飲食業 網民嘲:本地食肆一定做不到

185 回覆
22 Like 79 Dislike
陳鵬鵬 又話好難食, youtube 好多差評
喺牆國都未玩爛 香港應該冇牆國咁癲嘅
其實係相對嘅
香港人好鐘意講日本人服務幾好
佢服務越好 背後職場文化就越西 執著啲無意義嘅位 釘書機釘嘅角度嗰啲
你睇下U記sushiro嗰啲 仲要你喺pantry大聲讀公司motto/規則 諗起都尷尬

你俾百零蚊就要人又跪又笑住order 其實將心比己 你自己想唔想做呢啲 又做唔做得出
等睇請唔到人半年執笠
service係ok,食完會過來問你覺得點。
黃店唔稀罕做呢啲
d 客投訴就改善, 你出得幾多人工?
請到幾多人手?
香港西服務, 就因為chur 盡d 伙記
幾個樓面一腳踢.
大陸就一個樓面mark 4至6 張枱, 仲可以同事走位幫拖.
你賣到4,5 倍價錢, 會有人留港銷費交智商稅?
真, 鹵水鵝韌到咬唔開, 又係飯多肉少
4x 蚊食鹵水鵝飯, 真係食20蚊地踎豬腳飯仲開心.
香港人不嬲有禮貌啦,幾十年都係咁
叫有性格
冇禮貌
直接請外勞 又贏
外勞都唔係傻, 中共對佢地洗腦萬惡資本家
落黎果班唔會收少一個崩
有浸亞視味係咪一樣可換可退?
咪食吓花生 反正我無蝕底
做得住 俾到壓力同行 迫佢哋做好啲
做唔住收皮 證明香港真係閪地方
30分鐘出齊 會唔會全部都係預製菜
沙田邊度?
出現了 挑戰香港班中產西嘅勇士
呢間乜鳩陳鵬鵬, 在福田那間食過幾次, 佢啲粥還勉強可以, 但滷水潮州嘢真係垃圾, 搵笨柒, 價錢貴、份量少、味道差

又係大陸野
最賤係你碟牛河得一塊牛
咪攪到先入單就等極都未有, 遲入單就未坐暖就上菜囉

你跟單整, 時間唔會太離譜, 慳左燃料錢唔通老闆又會獎返俾你咩, 到頭來D廚房佬只係懶, 老闆見你咁休閒, 咪又請少幾個人囉
做過香港服務業就知香港人cheap方面係世一
你都on撚尻

香港點會背後西尻你

當面屌柒你先啦

先生,我地唔係快餐點阿!

不過都幫你吹一吹廚房!

廚房就背後,屌你老母

食煙灰啦你

除非高級餐廳(平均1000位果啲)

唔撚係放題!
香港係做唔到 正如香港既海低撈都唔會有waiter跳科目三俾你睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞