[支持坦蛇(๑•̀ㅁ•́ฅ)] 曼聯終極FF轉會窗吹水區 [2695]

1001 回覆
10 Like 28 Dislike
杜狗
個樣膠到
黑妹KK
呢班當年真係名符其實嘅爆閘狗
咁老實
每個人都受「時代」束縛
可能廿年後呢樣嘢真係啱呢
其實要玩cap都可以有好多玩法既,好似上面咁既軟cap+豪華稅係一種,硬cap都係一種。亦都可以玩按上季聯賽排名高低去定薪金上限,上季聯賽排名越高個cap就越細,相反聯賽排名越低個cap就越大

(不過對細會黎講個cap再大都好似無咩意思,反正佢哋都唔會打得爆
但都係打壞嚟
又嚟傷兵聯?
俾坦sir end咗era好嬲好嬲
所以如果真係想玩公平,用行政手段加強細會競爭力既,玩累減制既Cap(上季排名越高個cap越細,排名越低個cap越大)加豪華稅,豪華稅就玩累進制,超出越多就罰越多錢而且條數係會計入FFP,嚴重啲既就玩到連續幾年超出某條線既就會有一定程度既處罰好似禁止轉會𥦬買球員,然後收返黎既豪華稅就平均分比啲好守規則無超出薪金上限既球隊,而且條數係會反映係FFP度,咁樣中下游球會可能會有機會拉近返同前面既距離
老共食完你啲錢唔會俾返啲窮人

疤呢排屌佢夢遊球埸屌到癲
仲寸9 根杜簡
又鞭
如果係可以交保護費既係放大會
留念下 曼迷勁有禮貌
一次半次真係可以係吹錯嘅,但成季都吹錯就好難講過去
咁係咪要叫個細路仔做It
本身英超 已經多賽事 ,又限埋錢 出到歐聯盲競爭力都差d
呢啲表面上限制用錢,其實係另類保護大球會
大球會已經佔據咗大球會地位

相反,細球會搵到老細想做大,就比人限住限住
試想像十年前曼城有他信、中東資金,但唔比用錢
可以躍升做豪門?

有隊紐卡素試緊,叫做第二年定三年就入到歐聯,然後今年打回原型,未知後續發展

愛華頓識過想大搞幾年,但幾個失敗收購,害到今季正常發揮都差啲要降班

仲有森林,當年一堆借兵升班,老細都有心放錢入去
結果蝕錢,仲要被扣分,而家仲護緊級

曼城?115條charges?到今日都未有事

有分析講過今年冬季轉會窗點解咁靜,因為被愛華頓案嚇窒

大家都綁手綁腳唔買人,結果害埋整體英超球隊
所以先諗一樣野叫豪華稅,另類比錢買通行證
傻閪英超繼續削弱英超球隊歐戰競爭力
唔好攞呢啲野黎玩啦
場波贏唔到 要發洩都唔係下下話坦蛇,啲機會自己把握唔到怪邊個?依家啲人就係怪坦蛇囉
阿妓冇冠一定笑到佢喊
佢哋係咁,次次都彈出嚟打哂飛機
最後柒左就話無期望過冠軍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞