呢套自由高達電影真係唔知睇咗啲乜撚嘢

328 回覆
138 Like 1220 Dislike
蘭:seed同seed-d兩套前期都係冇撚腦比zaft水左去做打手,兩套野都係結尾先搵到上去嘅陣營
人稱高達界最冇忠誠嘅軍人出身主角之一
雷做教練幫手分析

上次大戰最好抽嗰個蘭就跳哂制
蘭仲係咁話佢哋唔係敵人
連部機都比個frd斬到冇左 成個隻閪咁
Seed d基拉一出嚟蘭就變傻閪
無講,但個畫面做左出嚟
雖則我都覺得佢咁樣解釋好夾硬
同意樓主觀點,一路講和平乜乜乜,又議長到底有冇做錯,又話唔係性能強先係有實力,到頭來又係打倒呢班人就算,即係乜嘢分別都冇,部機件野仲勁過UC/月光蝶,仲話靠力量乜都改變唔到

最離譜係事件嘅起因係因為成班猴子係度發情,打緊又發情,打完都仲發緊,個性無能一開始又點點點好似有Geass咁,老強個陣又硬唔起,廢到乜咁

Anyway, 我已經留左5星影評叫人睇,這種「傑作」不能只有我看到
同意而家高達太兒童向、睇完GTO, 成個故事好立體,每個人嘅理念,場仗點解要打,分工又清晰
Seed Freedom, 一條友由前線、開發、做埋哲學家引領人類
太撚on9
但喜歡高達多啲色色畫面,咁先夠真實
以前Z個斯洛哥咪又係一條友做哂前線、開發、領袖,同埋開發加前線呢兩樣係高達主角基本技能嚟㗎喎
嘉美尤唔係啦
馬沙唔係啦
唔係領袖咼,Kira 直頭哲學家上身
不過而家啲觀眾由青頭變曬老司機
啲續篇可以成人向啲囉

去舞會著埋迪士尼公主裙又係奇撚怪怪
英國皇妃都唔咁著啦
想問初心係乜?
想學下野
個最大問題係啲角色寫到好膚淺,直啲講句,個七條友叫乜名? 我完全感覺唔到啲角色有乜魅力,seed 好睇係因為克魯澤係一個好睇嘅角色來,咁打起來先有火花,一如黑夜之神咁,無小丑同蝙蝠俠都唔得
你想要深度咪睇返最初高達囉

seed明顯走中二病路線
講到seed 世界啲服裝對比現實有正常過
窮竟點解會講得出勁過月光碟
防禦力連激光炮大力啲都可以有阻力
攻擊力月光碟係強行分解所有無機物有得比
範圍又連月光碟1%都冇
拉妖件駕駛服晌柒嗰方面真係冇人可以超越到
又天使翼又光環 畫蛇添足到令人反感
為左駁埋有咁大吹咁大
係個腦入面挖埋淨低少少知道個名既野up黎駁
為咗條印度妹打生打死十幾年
兩個食女無數左擁右抱 躉啲女慘
刹那情操最高尚
咁認真 佢冇point同你拗架喇
海盜都穩陣? 後面啲敵機真係做動畫咪又係會比人屌隻隻奇奇怪怪 兩隻手做大BOSS都得
仲要比富野屌長谷川鳩解NT 真係UC老餅就應該要屌柒CB啦
講真除左聽日去邊好有一兩滴眼淚,同賣情懷,真係冇咩太突出既地方,反派又鳩,講佢有啲咩心病勁多廢話,最後進化又肉撚酸,兩個肌肉男戴個頭盔就話係新進化,贏得勁隨便,奧米加變到垃圾咁比人秒,成套野加埋打左都唔知有冇5分鐘,真係好撚搵笨
基拉 20年前d服裝taste
佢都係著死一世軍服啦
牛郎頭
你又有幾老?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞