呢套自由高達電影真係唔知睇咗啲乜撚嘢

328 回覆
138 Like 1220 Dislike
宇宙女鬼 超能力果啲神棍野z開始已經有,獨角獸直情變左御劍術同時光倒流添,學你既邏輯,馬反馬沙覺得人類要進化掉粒阿古捷斯落地球毀滅咪又係自我中心既表現,除左傲慢諗唔到點形容,Seed D議長既命運計劃反而都仲有小小建設性,起馬初衷係為整體人類著想

你講既探討人性,Seed既古魯謝一樣有好幾集同基拉佢地講足全集,古魯謝直程係因為人性無窮無盡既慾望制造出黎既產物,同埋唔通愛情唔係人性既一部份?嘉美尤都有為愛情瘋狂過,人類既矛盾一直都係高達既主題,無論uc定seed宇宙都有好大偏幅去表達,如果咁都睇唔明你都係馬沙眼中被重力束縛既靈魂
隻左膠巴垃圾令Unicorn變成垃圾嘅極致
NT玩牛鬼蛇神令到個故事不倫不類
明明跟已有作品敗家仔f90f91海盜咁出會好穩陣
家陣隔咗unicorn 攪到敗家仔都唔湯唔水
Uc又吸唔到後生又趕走老屎窟
新嘅非uc又愈出愈柒
家陣唔賣啲舊情懷點吊命?
唔明點解要排到呢堆野係對立

又睇uc又睇seed又睇寄生獸又睇one piece唔得?
NT完咗之後就咁當T骨係黑科技封存咗就算
屌那星完全駁唔到落去敗家仔
之後UC2又唔知想玩啲乜
UC 最後果個時光倒流擺明賣情懷

不過可以睇返d 名場面重製就算
阿姆朗
一向都係對立
話睇晒兩邊就以為唔對立嘅你唔知有冇認真諗過先講出嚟
作品方向係作者決定
就好似藝術同商業
商業就係要迎合大衆口味賺大錢
藝術就係作家專住表達自我訊息

樓主踩seed垃圾 其他人即係用seed搵到錢嚟踩uc
就係藝術同商業對立活生生嘅例子
我覺得seed同one piece都係主要想令人睇得熱血開心但欠缺內在訊息嘅少年向動漫,咁你覺得呢?
阿里郎啲fd子
One piece越後越撚悶 一啲都唔熱血
幾時令你有勇氣以一套Seed去代表成個高達系列說話……
膚淺撚……
按你邏輯:
你樓下住咗個痴線佬=樓主你成家都係痴撚線?
慘得過咁少人俾Like你,哭哭
你自己FF出黎架?
高達條數一路都升緊
模型條生產線完左肺武到依家都未正常返
日本果邊次次再販好似搶米咁乜都冇得淨
吊命? 吊你老母啦
咁你又睇
大把人無睇啦,點解無睇嗰個唔係你?
上面哩個問題,你應該答:我媾到女。 已經可以KO...
你咁答,即係佢講中哂
認咗佢啦,
“現實媾唔到女,連睇戲見到人地媾女都唔得
用銷量說話
正嘅自然多人買
你吹到自己幾撚有眼光,你咪睇邊部多人買囉
雖然唔認同Seed嘅劇情同深度高過Seed以前啲作品,
但無可否認Seed係幫高達開發咗好多以前無想像到嘅巿場,係勁嘅
搞笑咩 婚都結埋又同你講啊柒頭
Bandai: F91, X, TurnA, Saviour, AGE, Gself
伏過咁多次 叫好唔叫座 仲會任武咩
好多而家 30-40 歲嘅腐女嘅入腐作品
呢幾套起碼係試新野吸新客源
就算伏左都係靠條大數圍返駛同佢驚咩
兩隻主角機模型都勁大盒
好難偷運到入境
點買
福田識拎受歡迎既原素溝埋一齊
加埋餓左咁多年先爆得咁勁
飢餓式行銷會令人唔考慮就買
同質素冇太直接關係
mb開左個頭產量唔多咁賣
令人怕唔買就到買唔到/炒價
就會唔考慮咁多買左先
你見笨大近年pb次撚次公佈左件新野
即日/第二日就要pb搶
就係為咗唔比你考慮咁多買左山積左先
仲要分幾次開訂少少咁賣令人難搶
好多人仲要係覺得少貨’珍貴‘想曬命先搶
再加上一堆炒狗加入
試吓次次都大貨任買睇吓仲會唔會咁搶?
水星啲垃圾玩具一出時個個怕執輸入幾隻
到今時今日啲貨多到冇人買
兼用卡還兼用卡
好睇還好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞