[KY Derby + British Guineas] 2024年5月海外賽事討論區 I

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
今日得佢可以大外一氣後追贏
輸嘅話老麥做硬千古罪人,馬浪勇高先見太多
是但啦 費事又比啲傻閪屌我公道伯
諗下自己識唔識睇馬先啦
可能出返少少太陽
草地有變好?
我嫌佢冇走盡 搞到4疊轉彎
不過考慮到第二段個步速 都唔係唔合理
可以3疊但唔可以留後
浪勇尾幾入直路今日係破格
盧森堡嗰陣未散都真係歐洲一級馬 浪勇遠征完蝕咗體力同狀態 都贏到真係好勁
準馬王誕生!浪漫勇士第三次贏女皇盃寫下歷史;沈集成:賽後牠表現有點攰,是否遠征日本要視乎其健康

今日(4月28日)「浪漫勇士」第三次出戰一級賽女皇盃,結果在麥道朗胯下再贏馬,完成三連勝這場一級賽,過往從未有馬在港三勝女皇盃,牠已寫下歷史一頁,而牠季內贏出第四次一級賽,相信準馬王已誕生。
賽後沈集成表示「浪漫勇士」今仗表現出色,走三疊亦難跑,但麥道朗真的發揮甚好,最終贏馬,不過馬匹回來時表現有點疲累,所以是否會去跑日本的安田紀念賽,仍要待牠之後返馬房的狀況,究竟牠能否復元,不過自己亦為牠報跑埋六月下旬在日本舉行的一級賽寶塚紀念賽,如跑不到安田紀念賽,或有後備方案。
金世正
佢血壓高 唔得閒講呢啲
松島: 牙勝自願

淋熄團隊把火未
寶塚再對先見
2200好抆水
寶塚長咗啲
安田五個禮拜後
今鋪又用力
可能回唔切
神經蘇停賽咩
今日無接馬/去咗第二到
笑死見到贏姐係到笑川田
Sick馬?
Haya Zark 都唔騎咁撚好
上次笑佢杜拜騎ushba tesoro留太後輸咗添
佢真係以為擺前少少就會贏到前面隻laurel river
me都唔識馬
川田點睇都係太早走,捱足1300米四五疊,如果佢過咗一千米牌先走就好好多,而家起碼早走咗三百米
佢最on9係走一半唔走一半
走得就放埋頭啦
川田今場一樣係柒
但係今日條track咁不利後上 浪勇一樣可以三疊轉彎一氣爆上嚟ko你 隻馬擺明高過你
先見
第二三段 22.54 23.47
放埋頭好似好難埋到尾喎
呢樣又兩睇啦,見到jockey cam 柒俊聽到佢上嚟就移出三疊頂佢(我覺得呢樣佢未必估到),岩田個步速都帶得好快
佢上嚟已經走咗兩段1600-800米 - 22.54 23.47
硬要放而入面啲騎師頂嘅會消耗更多體能
所以最理想係遲啲先上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞