佛牌討論 正牌(24)

720 回覆
3 Like 4 Dislike
好事黎 十個接觸佛牌 有1個肯去修行 咁都係好事
係好難 但唔咁做只會愈來愈執著 愈來愈難放下
經歷分享小弟喺疫情尾段申請轉公司已經去到差唔多最尾階段㗎啦,跟住突然之間話唔通過,明明之前都話冇問題嘅,
咁過多排就梗係second choice 點知都係唔成功,咁我老頂知道咁嘅樣就唔慌開心啦,然後小弟就被安排咗去Team出名嘅地獄Team, 但係去到先發現外界認為嘅地獄其實唔係咁地獄,仲意外地其實都幾好
跟住喺所謂嘅地獄入邊仲會安排我學更加多嘅嘢幫我爭取更加多嘅人工

過咗一年之後睇返我個second choice嗰邊就真係變咗地獄啦
可能我未去到我嘅first choice係因為我嘅能力或者機會未到,所以我相信佛牌有陣時係真係會冥冥中幫咗你一下而你未必會發覺。我覺得心存信念,相信你帶嗰塊牌嘅師傅會幫到你同做多啲功德。會慢慢引導你去到你想去同埋對你好嘅地方同幫助

個人經驗分享
我入左個輪回
考唔到>反思邊到做唔好就做好佢>再考>考唔到無限loop
https://www.youtube.com/watch?v=SDkAGkd4NLc

睇完之後個人化咗好多
咁至少都愈來愈改進 愈做愈好
不歌舞觀聽都幾難 特別我呢D返通宵
最後發現係屋企人問題改變唔到
但自己執著強求無幸福
自己係明白呢個道理,但係唔想面對
特別直播勁喎
咁希望你早日放下 放下左先會舒服返
會全部比阿贊速,有乜所謂
人事問題一樣,大家好似點都係對立,我放手佢地仲gum 住搶咁
人要改變自己嘅劇本係好難既事
轉個角度,盡可能令自己生命軌跡碰到自己嘅上限就好好了
是的
其實泰國愛侶灣個四面神像係邊個師傅加持
今晚見
A哥今晚有咩+1
有冇ching知道曼谷個機場
有間嘢賣嗰啲聖物係正嘢定係陰嘢嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞