[AN也有兒法夢] F1 2024 中國站 賽後討論區 3

440 回覆
0 Like 12 Dislike
但haas 始終都只係haas
HAAS呢d隊早走早著
見到呢個post就諗起唐仔

斷叉惹爭議 供應商:安慰咗個仔唔緊要、意外嚟
https://lih.kg/3683501
隊人屎忽惹爭議 爸爸:安慰咗個仔唔緊要、意外嚟
放風放到傻左
等陣AN話唔走就好笑
BBC 都confirm 佢走
差左去邊隊姐
佢去AM我唯有加入迷唐小隊
但上面話爸爸同人傾緊賣25%股份喎
想睇大頭揸部可以爭分冠嘅車
拉利出年集齊:

最多冠車手
最多冠車隊
最多冠工程師

諗唔到點輸
正式公佈AN去邊隊後
會唔會有人開賭局
賭AN到時會開發火星車定Tractor出黎
以下純粹個人猜測,各路粉絲如有不滿請勿大插, 畢竟今季太多預計之外呢

暫時我仲係覺得咁睇

大牛︰Max (確定)
拉利︰八戒 問天叻 (確定)
平治︰屈素 (確定)
馬田︰大頭 (確定)
老麥︰PS3 (確定)
Audi︰Nopod (確定)
細牛:
哈屎︰
威記︰阿邦(走唔郁)
Alpine:法包雙子 (睇黎走唔郁)

轉會之匙 - 之後既關鍵人物

1)兒子:踢走兒子聲音近日達到頂峰,爸爸如果忍佢唔住叫佢去打網球或者 WEC,則 AM 會開左一個位俾人爭。。。。而家更有傳 AN 轉去馬田,呢個位頓時變得好撚值錢

2)牛奶:挾住最多 podium 但無冠之名譽,下三站麥拿倫既表現十分值得關注。如果呢三站唔好話追細牛,持續落後於拉利既話,牛奶絕對唔會想留係麥賭佢26年整到架夠抽前列既車,畢竟已經24歲尾,再賭真係有機三十都係零冠。。。牛奶目的地得兩個,一係黑平(始終係大廠,呢幾年一次失手搞到大落後但畢竟廠隊兼人強馬壯)一係大牛(與其係麥等運到不如放手同 Max 一戰搏佢玩多兩年退休做大佬)

3)Carlos : 大牛應該無機會,Audi 佢未必想去同人慢慢整番個壇,如果佢唔去黑平(始終唔係親生又有個 Kimi ,隨時一年後又開始搵工)而 AM / 麥因為上面兩個原因開左個位,我覺得 Carlos 有機去 AM/番老麥

動態轉會 - 下列車手會因為其他人轉會而有所行動

1)主席 - 主席今年表現穩定,基本上唔犯上年下半年既低潮佢大牛個位都應該幾穩。但如果奶出走去大牛,則主席就有機會要搵工了。如果出現呢個情況,佢唔似會屈就去細牛,只會得番 Haas / Audi 呢兩個選擇。(帶住 Telmex 呢張皇牌去 Haas 可以話打橫行的)

2)保子 - 揸住架爛車柒 pit 但今季表現不俗,強勁開發能力令到佢仲有一絲機會留係 Audi, 但如果 Carlos 真係去 Audi, 咁佢就得番 Haas / Williams 選擇了。

3)周仔 - 幾年來四平八穩既表現,加埋支那廣告贊助本應值得留低,如今 Hulk 已經拎左 Audi 代表呢一個一定係大牌既一號車手,因此佢要搵工就得番 Haas 。問題係中美大戰緊,一個美國色彩咁濃厚既 Haas 點放支那廣告係車身 唯一有可能就係 Alpine 雙子其中一個去 Audi, 咁佢就有機入番佢出身地 Alpine 了

4)和牛 - 和牛季初表現神勇,三場拎分加三次入 Q3, 要留係細牛應該冇咩問題。但如果 AM 出現空位,咁就要睇下康打牙力有冇機會推佢入去。畢竟佢今年已經第四年係細牛,歷史上好似無人係細牛多過五年的,佢係時候要為一張長期飯票而選擇了

5)法包雙子 - 除非 Audi 搵唔到 Carlos , 咁佢哋是旦一個就有機入 Audi 了。最大障礙係兩個都未能持續表現出自己可以成為領軍既一線車手,呢樣係 Audi 最需要的,所以我對佢地仍然維持郁唔到既預測

6)四萬 - 呢個好難預測,要睇佢黎緊三站點。如果都好似支那咁完勝和牛,佢下年細牛個位又坐番穩,唔係既話便利店就準備上場,除非和牛去 AM 。。。。有一個超低可能性,係佢黎緊幾站表現神勇場場拎分而 Carlos 唔去 Audi, 咁四環個位又會有少少少少少可能俾佢拎到

7)SMB / 沙展 - 是時候告老歸田吧

8) Kimi - 呢個真係睇唔透,到家下係 F2 都未有好突破性演出,黑平個位睇黎冇咩可能。威記呢個位真係最大可能性了(要睇下黑平俾幾多引擎折扣了
策略組
再吹大d啊笨

平治簽max offer. 1億5歐人工唔知幾多年,再加簽埋頭盔人入平治

https://x.com/formuladirecta/status/1783860728220279093?s=46&t=N1m1RUb0pjgRtlXuyeW4sA
Toto會請頭盔?
簽埋頭盔人入平治呢句
TOTO唔玩走人有冇機
兩個帶定頭盔同士巴拿番工都似
toto 係要賣盤,老細黎
We are checking
Toto高佢成個碼
無得抽啦
火星車plan ABCD都照贏啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞