各位業主們,你地有冇加租?

275 回覆
691 Like 21 Dislike
同意我都係怕煩個d黎,所以兩年先選擇去諗加唔加呢個問題, 講開又講 ,我都試過有層放租 ,個浴缸 1-4水 冇開個long 散水 dklm ,唔係上去睇以為佢擺咩風水陣養魚, 唔刪窗都周不時發生, 之後我就買定部cam ,邊層樓放租 就上去放cam 提埋班AA 單位有cam
住一年搬好煩喎
咁係咪要交一個月加價後新租金先?
你都冇可能即搬走到
睇完哩個po覺得自己俾人搵笨我年繳嘅,簽約嘅時候話打釐印佢俾錢,咁我就等佢去打啦,點知過咗幾個月問佢拎打釐印份野佢話冇打到,佢話佢個陣係話如果打釐印就佢出錢,但佢冇應承打之後嘈咗好耐佢先肯打,仲有一開頭壞野同個業主講佢又側側駁話唔洗換住,之後有壞野都唯有自己硬食,仲要樓齢高成日壞𨋢成日行樓梯哩啲已經好基本,有次仲要誇張到爆掣櫃成棟樓停咗一個禮拜電要自己出去租酒店住,同個業主講完佢覆一句ok就算本身都諗住搬,但臨完約3個月開始搵樓睇咗5-6個盤都唔啱心水,之後業主開話加18%租都硬食咗佢仲要話加我咁少租,所以今年唔好打釐印啦
點解完約關佢事
師兄咁重奴性都有
你咁撚醒得唔得?
個單位係平租過同一棟大廈其他單位?
點解明知咁差仲續租
去稅局舉報佢啦
你租幾多,市價幾多先
點知錫唔錫屋
你係咪以為自己做緊M&A?
你買過樓未架
點會咁計
笑死人

lm
我啲朋友成日問我點解唔加租, 個租盤市升左, 唔加跟唔到個市。

但我個租客係個個月自動波交租, 從來未試過追交租, 層樓有咩小問題都會自己解決, 好少會打擾我。

叫我加租, 一黎實趕客, 二黎比你加左, 黎個kam 客, 拖返三幾個月租, 大大小小都打電話黎煩咪仆街? 三黎加完可能overall 都唔夠cover丟空, 重新執整下, 比agent, 打 stamp等費用,絕對係得不償失。
踎打厘印就叫佢收檔唞, 你又扣唔到稅, 有咩暫起黎又保障唔到你自己。
250呎, 10700加到$11000
當補貼管理費升左就算,話曬個客都租左4年
又無野煩我
你係咪鳩up得太離譜
層樓咁撚差你都住得落 又肯比多18% 會搵唔到盤搬走咩
我知我真係好on9睇完哩個po都覺得自己on9到好抵屌,但我真係上年10月開始搵到1月都搵唔到啱心水又廢時煩先硬食我本身以為香港啲業主就係咁仆街,見到上面咁多好業主先知係我個業主特別仆街
好奇想知咩價位同大概咩區
等我了解下個市場 咩爛樓可以有牙力

btw 你唔打里印 係扣唔到10萬稅 個到都max 值17k

里印佢唔肯打你可以自己打都得 當然規矩係一人一半
學生 肯full paid先租比佢
唔打你扣唔到稅 建議自己打返
咁唔打係唔犯法既老實講
如果佢無瞞稅 你真係吹佢唔漲
我租開樓
上手業主完生約加租我用咗三日搵到間啱心水嘅屋搬
新屋貴六千蚊租但位置同環境好好多,樓都新好多

又係同佢講退租,佢就問唔加留低得唔得,好學唔學學彈弓手,平時叫佢整嘢又拖

加唔係問題,租市係升咗,供需有變化,合理加幅我咪肯俾多啲
冇話邊個莊邊個閑,一場交易
唔打冇得rental reimbursement/食政府退稅
冇Rental reimbursement 重傷,一年爭幾皮嘢稅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞